Så här ser jag till att november blir en bra månad

Fem dagar in i november och det haglar novembertips i sociala medier. Hur klarar man av den mörkaste månaden på året – och särskilt i coronatider? Jag lider inte av november och har aldrig gjort, jag älskar ju alla årets månader och det kan låta klyshigt även om det är sant. Jag uppskattar september när man börjar få lite rutin i livet igen efter sommaren, färgsprakande oktober med pumpor och vackra löv och december med allt var jul innebär.

November är ok – men corona är det inte. November för mig handlar om tända ljus, att se fram emot jul (åhh vad jag vill ha jul!) och dricka te. Tända årets första eld i kaminen, sitta under en filt och läsa en bra bok. Träna, landa i nuet och börja planera vintern.

Så november är helt ok – men den uppåtgående coronakurvan tär på mitt humör. När man jobbar i resebranschen är man ständigt på tå – hur ser det ut i Schweiz, är det lockdown i Portugal och får tyskarna resa inom Europa? Jag jobbar ju hemifrån vilket vanligtvis funkar bra, men nu blir var och varannat kompishäng inställt pga minsta förkylning, vilket påverkar det dagliga sociala livet.

Jag får aktivt tänka på att boka in fler saker än vanligt för att några av dem ska bli av, komma iväg och jobba någon annanstans på dagarna ibland och planera träningen bättre än vanligt. Segt – men ingen annan än jag kan bestämma hur jag påverkas av alla omständigheter och corona är bara att hantera och göra det bästa av tänker jag.

Inspirationen i bloggvärlden är härlig att få just nu. Jag följer peppiga, men genuina, konton på sociala medier och det hjälper mig att hålla humöret uppe. Karin har skrivit peppiga inlägg om vikten av träning och hemmaträning nu i coronatider och om att fånga dagsljuset utomhus.

Amanda på Endorfinkliniken utmanar oss att ta minst 3 minuter utomhus på lunchen varje dag och Dryden har skrivit om att november faktiskt blir vad man gör den till. Annika på Resfredag har skrivit om hennes strategi för november och Flora Wiström skriver om 12 saker hon gör för att må bra just nu.

Själv förgyller jag november med vardagsmys. Har bjudit hem vänner på sconeskväll och pratat topptur och skidåkning i timmar, med tända ljus och croissanter till efterrätt. Tända ljus är för övrigt återkommande tema, älskar att släcka ner, krypa ner under en filt och läsa en feel good-bok med tända ljus runtomkring mig.

Jag köper gott te (chai är fantastiskt på hösten!) och dricker ur fina muggar som rymmer en halvliter. Katten Zoe kryper upp i knät – hon tycker det är lite för kallt inomhus än så länge, eftersom värmepumpen verkar vänta på vinterkyla för att kicka igång elementen ordentligt. Mysigt att ha henne som en värmedyna i knät!

Jag plöjer serier och får inte dåligt samvete av att jag egentligen borde göra något vettigare med min tid. Emily in Paris är härlig feelgood, Love life är underhållande och The sinner är härligt obehaglig och spännande. 

Jag försöker se till att börja varje morgon med 30 minuters powerwalk innan jobbet, få igång kroppen och få lite luft innan jag sätter mig framför datorn. Ett skönt sätt att starta dagen på, oavsett vilket väder det är ute eller vilket humör jag är på. Har också börjat boka in lite träningspass som inte är gym – det är kul att ha något som kompletterar den vanliga träningen och ni vet ju att det man bokar, det blir av.

Att boka in saker överlag är bra, att ha något att se fram emot och se till att få ihop dejter med härliga vänner och syskon som ger energi. Jag och killen har också bokat in en spadag med tillhörande övernattning och 3-rätters middag på Stenungsbaden Yacht Club om ett par helger, ska bli mysigt att få lite tid för oss och bara lyxa, njuta och ta det lugnt ihop.

Jag längtar så till jul och den här julen lägger jag nog lite extra energi på att få till det mysigt hemma. Har handlat lite nya, fina juldekorationer som jag ser fram emot att sätta upp (kommer troligtvis inte alls orka hålla mig till första advent, men vad gör det? Det är ju mitt hus! :D ) och jag ser fram emot glöggkvällar, pepparkakshus-söndag och julgodisbak.

Och till sist men inte minst så får vi i slutet av november hem en liten fyrbent vän till Zoe – en liten bengalkattkille på 14 veckor, ska bli så himla mysigt!

Hur ser din november ut? Kommentera gärna nedan eller om du inte hinner, klicka gärna på hjärtat om du gillar såna här inlägg!

4 comments

  1. CHAI! MÅSTE KÖPA CHAI!!!
    Jag är en sådan där som tipsar loss om november för jag älskar november. Lika mycket som jag älskar maj. April. Augusti. Mars. Februari. Allt är ju en del av helheten även om jag får erkänna att jag har lite svårt för högsommarhetta i juli. Då har jag hellre november.
    Precis som du längtar jag efter jul, och önskar så att det blir någon sorts jul sådär som man vill ha den.
    Spännande med liten kisse, lova att vi får kattungebilder!!!

    1. Lovar kattbilder! :D Jag hoppas också att det blir någon jul som man vill ha den, isf kommer jag upp till Jönköping så kanske vi kan ta en fika? :)

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close