Pannbenet vs latmasken – who wins?

Det gäller att ha en plan, att bestämma sig och faktiskt att bara göra. Det är så enkelt att hoppa över och det är helt ok när kroppen inte vill. Men när huvudet inte vill är det oftast bara ren lathet och latmasken är bara att ignorera.

 

IMG_7235.JPGIMG_7234.JPG

Dagens planerade träning – 5 km löpning. Dagens planerade jobb – Stockholm utan gym på hotellet, så löpning passar bra. Tåg till Stockholm, löparkläder packade.

Kliver av tåget, vinden isar och jag fryser i min tjocka vinterjacka… Inte sugen på tights och löparjacka och min inre, frusna latmask tog nästan ett beslut att hoppa löpningen idag. Som tur var var pannbenet kreativt och kom på att jag kan springa till Nordic Wellness, köra ett par kilometer på bandet och springa tillbaka så slipper jag springa ute. Ha! Pannbenet-latmasken 1-0!

Så, på med löparkläder och sprang till Nordic på Tegnersgatan, 3.5 km på bandet och tillbaka. Högg en take away Subway-macka som middag på Sveavägen när jag sprang förbi. Varm dusch, mackmiddag, nybäddad hotellsäng, några bitar Marabou schweizernöt och slötittande på TV med nöjda ben och nöjt huvud. (Jag vet, nu låter det som jag är en sån där perfekt människa som alltid nöjer mig med två bitar choklad. Well, that ain´t true…love chocolate! Men just idag räckte det faktiskt.)

You are only one workout away from a good mood!

Jag har massor av kul planerat i veckan och i helgen kändes det som det skulle bli en dålig träningsvecka. Men med lite planering blir den lika bra som alla andra veckor, det gäller att se tillfällen och lösningar. Är det kallt ute, spring inne. Är du trött i kroppen, kör ett lugnt yoga/stretchpass eller en promenad. Tight med tid? Transportspring, träna innan frukost eller träna ihop istället för att fika.

Hur motiverar du dig när inre latmasken säger ifrån?

IMG_7238.JPG

 

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close