Yoga & jogga – bokrecension

Hello Sunday! Har ni en skön helg? Som ni vet har jag ju både velat komma igång med yogan igen och hitta ett löpprogram som inspirerar mig. Letade runt bland olika böcker och fastnade (inte helt otippat) för titeln Yoga & Jogga. Hittade en tävling och lyckades dessutom vinna ett exemplar hos Sara Ivarsson, tack Sara!

Boken har en mjuk pärm och jag gillar både bild och formgivning.

bok yoga och jogga bok yoga och jogga bok yoga och jogga bok yoga och jogga

Första delen av boken innehåller mycket fakta och text, utan att bli tråkig. Du läser om balans i livet, tekniktips, yogans bakgrund och filosofi, andningsteknik, stretch & rörlighet, olika löptekniker, hur kroppen fungerar, varför vi ska träna & äta på vissa sätt, vad som förebygger skador och mycket mer! Bra, lärande och inspirerande! Flera kända profiler deltar i boken och berättar om sin träningsvardag med yoga och löpning.

Nästa halva boken handlar om yogapositioner, färdiga yogapass på 15-90 minuter och färdiga program för att springa 5 km, 10 km eller för att öka tempot i löpningen. Positionerna gås igenom med tydligt beskrivande text och bild, vad positionen är bra för och hur du kan modifiera positionen om den inte känns bra, eller om du vill förenkla eller fördjupa. De färdiga programmen är tydliga och verkar vettiga, och det går att hoppa in där det passar ens kondition.

bok yoga och jogga

bok yoga och jogga

Hela boken syftar till att hitta balans, stärka upp kroppen, hitta träningsglädje och få in yoga och löpning i vardagen. För min del tror jag att jag kan få med mig lite mer yoga i vardagen och jag ska nog testa på ett av deras 12-veckors löpprogram. Det är en bra, inspirerande och härlig bok – jag kan varmt rekommendera er att läsa den!

bok yoga och jogga

Boken finns att köpa för ca 175 kr på Adlibris, CDON och Bokus.

 

4 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close