Reflektioner… Sverige / Spanien

la rambla barcelona

De där ljuden…

Hemma – hör inte fyrverkerier utanför huset särskilt ofta. Eller marschband som går runt på gatorna och spelar trummor och trumpeter. Här – ganska ofta. Mest hela tiden faktiskt och oftast kl 8 på morgonen. Just precis när det händer blir man ganska trött på dem – men det är ju faktiskt charmigt! Massor av ljud, massor av musik och människor ute på gatorna.

Massor av happenings, känslor & liv!

De där väderapparna…

Mest bortglömda faktiskt. Utan att tänka på det har jag har helt slutat kolla vädret och det är faktiskt ganska skönt. Jag menar, vad kan vi göra åt vädret? Nej, det är ju bara att gilla läget.

Och det är nog inte för att det jämt är varmt och soligt här, för det är det inte. Det är höst här med, med regn, fina dagar, blåst och moln. Men på något sätt så spelar det ingen roll, det blir vad det blir. Och jag gillar det!

Den där fukten…

Ja, i Sverige är det kallt. Ute. Men här är det kallt inne. Och fuktigt. Ett stort minuspoäng faktiskt – allt är konstant lite fuktigt och kallt inomhus. Jag går jämt runt i raggsockor & tjocktröja inomhus, det tar två dagar att torka tvätt, jeansen som har legat i garderoben är fuktiga när man tar på sig dem och kudden är fuktig när man lägger sig på kvällen. Och ändå är det 20 grader varmt och sol ute – DÄR behövs inga raggsockar! Bakvänt?

De där regnen…

Ösregn, översvämmade gator och stormvindar. I love it! När det regnar här så regnar det ordentligt. Det blåser storm, det vräker ner och man vill bara mysa ner sig i soffan med en kopp varm choklad och kolla serier. Det är ju så här det ska vara när det är oväder – Sverige, du har något att lära!

3 comments

  1. Jag känner igen mig i glädjen över hur bra våra hus är isolerade i Sverige! Oavsett hur kallt det är ute, och blåsigt, så är det oftast ett övergående problem att behöva traska i raggsockor i ett modernt svenskt hus. Vår stenklump från femtiotalet håller värmen på vintern och kylan på sommarn. Inte dumt alls! MEN! Jag känner inte igen mig i det du skriver om ordentligt väder. Men så bor jag ju på mellersta västkusten iofs :) här hade vi inatt besök av en av de rejäla höststormar vi brukar få ta emot. Vaknade i vanlig ordning mitt i natten av att det ven i huset (stormsäkrat har vi, för minsta varning som vi tar på allvar: hellre en gång för mycket än en för lite) och nu när taket fått lite extra kärlek med ny läkt och pannor är vi inte oroliga för det längre. Kollade vind-appen och den visade medelvind strax över 23 m/s med byar en bit över 30 sekundmeter! Nog är det ett rejält höstväder det!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close