Så vackert – utflykt till spanska Tarragona

Barcelona i all ära, men utflykter är roligt när man tröttnar på stadslivet. För ett par veckor sedan åkte vi med tåg från Passeig de Grácia till vackra Tarragona, där vi spenderade mer eller mindre en heldag. Vi åkte vid halv tio och var hemma igen runt 1730, precis lagom för en dagsutflykt.

Staden grundades redan på 500-talet innan Kristus och var en viktig stad under romarriket. Idag är staden, med runt 132 000 invånare, snarare en mysig ort vid kusten 1,5 timme utanför Barcelona där historiens vingslag fortfarande känns.

Många lämningar från romartiden finns kvar, bland annat en amfiteater och lämningar ifrån hästracingbanor, murar, akvedukter och kyrkor. Häftigt att se, särskilt i kombination med staden som den är idag med mysiga gator, lockande caféer, charmiga balkonger, alléer, torg och lekplatser.

Visste ni förresten att namnet på Marabou-chokladen Tarragona kommer ifrån den här staden som tydligen varit känd för sina hasselnötsodlingar. Det var därifrån hasselnötterna importerades när Tarragona lanserades i Sverige 1928.

Finväder hade vi också, soligt och runt 20 grader. Finns nog fina stränder både i staden och utanför för den som vill bryta av dagen med ett havsbad, men riktigt så varmt var det inte att vi blev badsugna. Nästa gång kanske?

gångväg tarragona omniteater tarragona hjärta grafitti fönster utsikt mot havet romarriket lämningar människor torg fika tunnel romarriket omniteater tarragona väg utsikt hav balkong med blommor gångväg palmer tarragona utsikt palm blommor tarragona utsikt catedral tarragona hibiskus hustak målning utsikt hav tarragona gata människor

4 comments

  1. Vi har faktiskt en resa bokad med vänner i september till de regionerna, Tarragona (och kanske en sväng in till Barcelona) står helt klart på agendan. Så pass trevligt att se en lite annan bild av Spanien än de man ser överallt. Verkar avslappnat, lagom och rätt vackert.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close