Roam – bo på flera platser i världen?

Jag har många gånger funderat på och diskuterat med vänner om det här är att leva på andra platser än i Sverige. Vi är många som uppskattar friheten att kunna resa, jobba och bo utomlands – och det betyder inte att vi inte vill jobba.

workabroad-1Dagens kontor – skriver resereportage från Patagonien på en camping i Chile.

Tvärtom – de flesta jag har pratat med om detta är högpresterande människor med stort driv som inte har något emot att jobba långa dagar och många timmar, så länge de själva kan styra över sin arbetsplats och när de vill jobba. Naturligtvis är detta inte möjligt i alla yrken, men det finns absolut väldigt många jobb där detta är helt och hållet möjligt i den digitala värld vi lever i.

Jag sprang över den här artikeln för ett par dagar sen och tycker verkligen att det är en häftig idé! Istället för att hyra en lägenhet, skaffa ett leasingkontrakt på boende som låter dig flytta mellan flera olika platser jorden runt. Longstay, samma människor, fräscha boenden och kök med standard som hemma. Bra ytor för att samarbeta, jobba och träffa människor. Här hittar du mer info om Roam.

A new way of living. Intressant idé, eller hur? 

roam

7 comments

  1. Ja, hela världen ligger öppen – skulle lätt kunna tänka mig att bo halvårsvis utomlands (är gärna hemma i Sverige under sommarhalvåret). Men det blir onekligen lite mer pussel med tre ganska små barn som också ska trivas och må bra. Vi gör det bästa av situationen och drar iväg så ofta och länge vi kan!

  2. Om att vara (eller vilja bli) digital nomad i världen passar verkligen in i en frilansares vardag – möjligheterna att jobba varifrån en vill är ju oändliga. Som frilansskribent försöker så ofta jag kan variera mitt “homeoffice” och bas i Sverige med resor, såväl långa som korta. Ditt inlägg passar väldigt bra in på temat Frilansfredag på min blogg, är det OK om jag spinner vidare på dina kloka tankar och länkar tillbaka?

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close