Whale watching i spanska Tarifa

whalewatching people tarifa

För en vecka sedan stod vinden stilla, solen sken och vi bestämde oss för att åka ut på whale watching här i Gibraltarsundet ihop med ett gäng vänner. Det känns alltid lite tveksamt att göra sånt här, precis som att gå på zoo eller titta på elefanter. Hur ska man veta att våra turistbesök inte skadar djuren?

Därför valde vi den här gången att åka på valsafari i Tarifa med Firrm – Foundation for information and research on marine mammals här i Tarifa, en icke-vinstdrivande forskningsorganisation som lever på donationer. De respekterar djuren och gör allt vad de kan för att informera, utbilda och bevara djurlivet i havet här runt Gibraltar.

Just den dagen vi åkte ut var det ganska lugnt på havet, men vi fick ändå se Pilot whales och delfiner som simmade runt nära båten. Det är roligt att lyssna på guiderna, de kände igen de olika familjerna som simmade med oss och hade namn på de olika valarna. Här kan man se fler sorters valar och delfiner, t.ex. över 20 meter stora kaskeloter och vackra späckhuggare.

Innan vi klev på båten fick vi en genomgång av de olika sorters valar man kunde få se, information om varför de startade Firrm och allmän information om hur det egentligen fungerar med denna sorts däggdjur i fångenskap. Visst ni t.ex. att för att få fram fem delfiner som går att träna så dör det 95 stycken på vägen dit – de dör av fångenskap, transport och slakt. Så delfinarium i all ära, men det är inget jag vill stötta längre…

Nedan är en liten film från våra två timmar på båten, filmad med TomTom Bandit actionkamera. Vi hade en rolig stund på båten och även om vi kom iland mer eller mindre sjösjuka av vågorna så var det en häftig upplevelse!

pilot whales tarifa firmm whalewatching i tarifa pilot whales whale watching tarifa firmm delfiner delfiner big ship pilot whales firmm whalewatching

6 comments

  1. Himlens intressant inlägg! Jag har funderat mycket på det här med att vilja se vilda djur i sin naturliga miljö och att jag är långtifrån ensam om det :( Det är en knepig ekvation men denna organisation verkar ha lyckats bra :)

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close