Sonoma, Napa valley & Santa Cruz – Roadtrip USA & Kanada – del 6

Efter att ha lämnat redwood-land körde vi sydöst, mot välkända Napa valley. Napa valley, känt som USA’s vindistrikt är vackert, upscale och fancy – även på vintern när det är offseason här.

Det ligger vingårdar till höger och vänster, och vi kör Silverado trail istället för att köra längs den stora vägen som går mitt i dalen. Här kantas vägen av gröna kullar och gulnade vinrankor, och jag kan tänka mig att det är riktigt fint att resa runt här under säsong, när allt är grönt och solen står högt på himlen.

Napa valley, KalifornienVinfält i Napa valley, Kalifornien

Sonoma valley, Napas lite mer okända granne, är mindre och mysigare. Det är finväder när vi kör in i den här dalen, solen skiner på alla fina höstfärgade träd. Vinrankorna randar fälten som sträcker sig över alla kullar, och gård efter gård erbjuder vinprovning. Med en 8 månaders baby känns vinprovning lite avlägset, men en annan gång låter det mysigt – tror det är jättefint att sitta på en terass här, titta ut över alla fält och lära sig mer om de olika vinerna.

Efter Sonoma & Napa rullade vi söderut till San Francisco, men eftersom den stan kräver ett eget inlägg kör vi fast forward till Santa Cruz, en lilla surfiga pärlan längre söderut längs kusten.

Vinranka i Napa valley, KalifornienVintågi Napa valley, KalifornienVinfält i Napa valley, Kalifornien

Santa Cruz – home of surf & skateboards. Här rullar kidsen nerför gatorna i baggy kläder, här kantas gatorna av charmiga butiker och här finns en mysig gågata mitt i stan. Amerikanska städer är annars ganska dåliga på det där med att ha en mysig stadskärna där man kan strosa runt, men här ligger allt samlat.

Vi tar en pizzaslice till lunch, en slice som är i storlek som en mindre pizza, och köper med oss några kakor som vi tar med oss och äter längs promenaden ner mot Santa Cruz’s kända boardwalk.

Om man tänker att det är en mysig strandpromenad tar man fel – det är ett intensivt nöjesfält med karuseller, donutstånd och skräckhus. Som alla andra boardwalks och wharfs här – mindre charmigt och väldigt amerikanskt, men ändå kul att se.

Det är fortfarande inte varmt här, dagarna ligger runt 10 grader och på nätterna kan det gå ner mot ett par plusgrader. Härifrån rullar vi söderut, mot Monterey bay och Big sur. See you soon!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close