Saturday & kitelife i Cumbuco

Lördagarna här är stan fylld av folk. Stan blir mycket mer levande, stränderna fyllda av sol- och beachälskande brasilianare – man, they love the beach – och antal kites i luften dubbleras. Härligt, och inte alls jobbigt eftersom stränderna här är så stora så att alla utan problem får plats.

Cumbuco beach

Vi äter en lugn frukost på balkongen som vetter mot poolområdet och havet, eller i soffan framför ett avsnitt (american pancakes med Nutella och banan är standard på helgen) och väntar in vinden som brukar dyka upp någon gång mellan 9-11. Eller bli tillräckligt stark iaf (det blåser ju lite hela tiden), vi vill ju ha iaf 7 m/s för att det ska vara kul att kitesurfa.

Byter om till bikini, smörjer in ansikte, ben & händer med solcreme och zink, och tar med en långärmad lycratröja med SPF 50 för överkroppen. Solen är stark här och det är viktigt att ta hand om kroppen! Hämtar kitesurfgrejerna som hänger på tork på balkongen; på med tröjan, selen runt midjan, kiten i en ryggsäck på ryggen, pumpen, baren och brädan i handen – let’s go!

Pumpar kites, lägger ut linor & känner på vinden. Försöker akta linorna från alla hästar, människor och beachbuggys som rör sig här, lägger upp väskan & pumpen vid poolområdet så att den inte blir stulen. Och sen – kitesurf time!

Explorista-Emmi fixar kite Explorista-Emmi fixar kite Explorista-Emmi fixar kite Kitesurftjej

Brukar bli en session på 40-60 minuter; träna backrolls, frontrolls, hopp och grabs. Vissa dagar: så kul! Andra dagar: Sjukt frustrerande… Precis som allt annat när man försöker lära sig nya saker och komma ut ur the comfort zone! I Sverige hade vi nog kört 2-3 sessions, här brukar vi nöja oss med en eller två, det blåser ju varje dag så no need to rush!

Kitesurftjej Kitesurftjej med Dice 10 Kitesurftjej backroll Emmi kitesurfar Kitesurftjej hoppar Badare & kitesurfare Kitesurftjej backroll Emmi kitesurfar Kitesurftjej hoppar KItes & helikopter Kitesurftjej backroll Emmi med RRD Obsession 9

Oftast åker vi upwind i drygt fem minuter för att hitta lite finare vatten, det brukar vara lite plattare om man kommer lite närmre byn eftersom vågorna bryter finare där. Det innebär en kort downwinder hem, att man bara åker med vinden och slipper ta höjd och kämpa mot vinden – enkelt, roligt och inte så tröttsamt för kroppen. Till sist, rulla ihop linor, släppa ut luften ur kiten, skölja av bräda, sele, lycra och bar i sötvatten och sen göra bomben ner i poolen!

Cumbuco beach

Gillar du den här typen av inlägg så klicka på hjärtat!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close