White christmas i Lofsdalen

På fredagen innan julafton satte vi oss i bilarna och rullade mot Lofsdalen och ett vitt wonderland. I Göteborg var det dåligt med snö, men så fort vi kom norrut började det bli vitt på marken och graderna sjönk sakta. Runt Malung var det ett sagolandskap med vita, vackra träd överallt – så himla vackert!

snöigt vinterlandskap vägVäl framme landade vi i en mysig stuga med bastu och öppen spis – och en julgran & julpynt. Plast eller inte, klart den ska upp och satte pricken över i för julkänslan.eld

Dagen efter gav vi oss ut i backarna. Dagarna innan vi kom upp hade de öppnat en hel del backar, och underlaget var riktigt fint. Lite folk, fina backar & bra snö. Ingen is alls – och dessutom nya skidor. Plus det här ljuset, magi!

lofsdalen skidbackar utsikt över lofssjön lofsdalen toppen

Fem skiddagar blev det, helt, helt underbart! Älskar att åka skidor – friheten, naturen och den kalla luften. Adrenalinet som kickar igång, lyckan i perfekta svängar och skratten när man välter i lössnön för benen helt enkelt inte orkar hålla en uppe.

explorista skidtjejlofsdalen skidbackar

Mina nya skidor levererade. Grymt roligt med ett par riktigt bra pistskidor, och de här är som att åka på räls. Ju mer man får ner kanten och trycker på, ju mer svarar de. Och de där dagarna när benen är slut, ja, då funkar de lika bra och man har lika kul ändå.

Det var nog det som var den stora skillnaden när jag provade andra skidor – många var roliga men väldigt hårda. Det krävdes att man jobbade och tryckte till för att de skulle svara för att de skulle vara roliga – men inte heller då var de roligare än de här.

plastgran med julgranskulor renar på vägen

Att fira jul på det här sättet är härligt. Familjen &  djuren på plats, djup snö & underbar skidåkning. Lugna frukostar, fyra timmars skidåkning och sen bastu, film och lugna spelkvällar. Och nu är jag pepp på mer skidåkning, undrar när jag ska komma iväg nästa gång?

3 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close