Change your thoughts!

Favorit i repris! Det här med att kunna ändra sina tankar, att själv ta ansvar för sitt humör och vilken stämning man bidrar till är alltid aktuellt. Nu befinner jag mig på Perhentian Islands och jag tänker absolut vara lite extra positiv idag – tänker du det med? 

150819: Just nu är jag ute och vandrar runt Abisko/Riksgränsen, förmodligen hänger jag utanför mitt tält någonstans runt norska gränsen och är nöjd efter dagens REAL turmat till middag. Tittar på vackra vyer eller kanske är instängd i ett tält medan regnet vräker ner? Passar på att lyfta ett inlägg jag har funderat på ett tag nu när jag är iväg, ett inlägg om negativ inställning. Och i morgon ska jag vara lite extra positiv, hänger du på?

Som med allt så är varken du eller jag perfekta. Vi kan inte alltid ha överseende och ständigt tänka positiva tankar . Men håll med om att en extra positiv tanke är roligare än en negativ? Och att de runtomkring dig blir gladare om du pratar om positiva saker, vilket också gör dig på bättre humör?

Sitt på bussen, på ett kafé eller i matsalen på jobbet och lyssna runt lite. Det är ganska tydligt att de flesta av oss är väldigt bra på att vara negativa, att gnälla. Varför? Varför lägga energi på att vara missnöjd och dessutom sprida detta vidare till andra? Jag gör det (mindre nu än innan hoppas jag), du gör det säkert också.

Sluta gnälla – börja göra. Är du missnöjd med något, förändra det! Det är helt upp till dig att ansvara för dina tankar, så nästa gång du är missnöjd – se vad du kan göra för att förändra det du är missnöjd över. Det är inte så svårt, ge det ett försök!

Men det är ju inte ditt fel att vädret är dåligt, maten är dyr, folk kör bil skitdåligt eller att tåget är försenat? Nej, men blir det bättre av att gå runt och prata om det? Jag lovar att det tar mer energi än vad det ger, välj bort gnället och tänk på något skoj istället. Jag vet att du kan förändra dina tankar och jag lovar att du kommer att må lite bättre.

Så häng med nu, en extra positiv tanke och ett gnäll mindre i morgon – är ni på?

IMG_6453.JPG

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close