Första vårmånaden & första vårlistan

Det är ändå lite roligt, att så fort det blir över 5 plusgrader och sol blomstrar hela Sverige upp. Alla grannar är utomhus, caféernas uteserveringar fylls (med avstånd såklart) och energinivån är på topp hos de flesta.

Helgen har varit just sån, med strålande sol och närmre 10 plusgrader. Sen att det fortfarande var februari i helgen och att det troligtvis blir minusgrader i veckan, det behöver man ju inte tänka på. Jag gör inga megaoutdoorgrejer just nu, så det blir mest promenader, träning och lugna aktiviteter – även om jag längtar sjukt mycket efter att ta ut den där mountainbiken ur garaget och bränna runt i skogen eller få till årets kitesurfpremiär. Men det kommer när kroppen är redo (fast man blir ju lite avis när sambon sticker ut med sin cykel i finvädret)!

Vi har klippt äppelträd och beskurit lavendel och fixat en läckande taklucka i campervanen. Tagit ut Pow på miniäventyr i trädgården, katter älskar ju sol och det blir helt plötsligt inte alls lika läskigt ute när det är lite varmare. Läst böcker i soffan i uterummet och bara njutit av att ha solen i ansiktet.

Nu längtar jag efter vår på riktigt, för mars är ju ändå den första vårmånaden om man bor i södra Sverige. Jag har massor av saker jag vill göra, här är några av dem!

Årets första vårlista

– Äta årets första glass i solen på glasscaféet här i närheten. Att bara sitta med solen i ansiktet och välja mellan massor av goda glassorter är ju ändå vår tänker jag!

– Vårpremiär med vanen! Bara att lägga tillbaka all dynor, kuddar, täcken och filtar och ha vanen klar för att sticka iväg är ju vårkänsla, men det får vänta någon månad till. På vintern tar vi ju in allt tyg för att slippa fukt och mögel, men snart är det dags att lägga ut det igen!

– Njuta av sol och vind på Öland. I maj brukar vi alltid ta en långhelg på Öland, kombinera fågelskådning med kitesurf och ön brukar alltid leverera sol, vind och härliga känslor. Om allt vill sig blir det nog första utflykten med vanen efter att nya familjemedlemmen är på plats, blir spännande!

– Plantera luktärtor, gurka, tomat, spenat , kryddor och potatis. Älsk på att kunna plocka in det man vill äta direkt från trädgården. Vi har massor av jordgubbar och äpplen också, och kanske skulle man sätta en blåbärsbuske i vår med?

– Cykla mountainbike. Sjukt sugen på torra stigar i vårvärme och vill verkligen utvecklas inom enduron. Svett, utmaningar och endorfiner! Har beställt nya däck till cykeln och ska konvertera hjulen till tubeless inför säsongen och borde nog också serva fjädringen – får bli lite meck nu när jag ändå inte kan cykla så att den står redo i vår!

Vad har du för vårplaner?

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close