Spa i Göteborg – ett besök på Arken spa

Arken spa i Göteborg, har hört en del om det men inte träffat någon som har varit där, så när vi passade på att ta en liten getaway innan vi satte oss i karantän passade vi på att boka in oss här. 

Arken ligger ute vid hamnarna på Hisingen, inte direkt några mysiga omgivningar men det var inget som man tänkte på när man väl var där. Byggnaden ligger uppe på en klippa, väl inbäddad bland buskar, sten och träd och med bara 15 minuter från centrala Göteborg var det smidigt att ta sig hit.

Arken spa i Göteborg - trerätters middag men äppelpaj

Vi hade bokat spa vid tretiden på fredagseftermiddagen, och efter en jobbvecka var det sjukt skönt att svida om till morgonrock, bikini och tofflor för att gå ner till spaet. Spa för mig ska vara mycket vatten – jag gillar när det finns flera olika pooler, flera bastuar osv. mycket mer än när det mest är avslappningsytor och loungedelar. Spaet på Arken var uppdelat i två våningar, varav en del av nedervåningen som var utomhus. Här finns två varma källor, precis lagom djupa för att sitta i.

Att krypa ner i det varma vattnet en kall marsdag med solen i ansiktet, kan det bli bättre? Den ena källan har dessutom champagnebubblor – små bubblor i vattnet, men utan det där bubbelpoolsoljudet. Dessutom fanns det två varma bastuar med panoramautsikt här ute, varav i den ena så kunde man sitta med fötterna i vatten, svalkande och skönt.

Arken spa i Göteborg - butik

Inomhus fanns dessutom mörkerterapirum, ljusterapirum, mässingskar med vattenbädd och varma stenar (som visserligen inte var så varma, men ändå?), en infraröd bastu, ett loungerum med fruktfat och vatten och säkerligen fler grejer som vi inte hann med.

För det var lite så – två timmar brukar räcka gott på spa, och det gjorde det visserligen här också, men jag kände helt klart att jag kan komma tillbaka för mer tid här eftersom det fanns väldigt många olika “attraktioner” eller vad vi nu ska kalla det.

På ovanvåningen fanns en stor pool, med ett iskallt fotbad i mitten. Sköna loungestolar med utsikt, en bubbelpool, en kall pool och flera bastuar. En stenbastu som lät fantastisk, men antingen var den avstängd eller så bara var den helt enkelt inte varm nog för min smak.

Ångbastun var i grunden härlig, men med ett sjukt högt plingplong-ljud spenderade man inte så mycket tid här. Vad är grejen med det Arken? Det där plingplong-ljudet var liksom lite för högt i hela spaet, vilket förtog lite av känslan. Favoriterna här uppe blev bastun med panoramautsikt och bubbelpoolen.

Arken spa i Göteborg

Själva inredningen på Arken spa var väldigt fin. Det fanns flera bra ytor att hänga i, med massor av kostnadsfria aktiviteter: massagestolar, brädspel, shuffleboard, pingis osv. – ett plus på det! Hotellrummet vi hade bokat var nog det billigaste, men väldigt litet och tråkigt och utan kylskåp vilket jag brukar gilla att ha för att kunna ta ett glas bubbel på rummet efter att man har spaat och innan man har gjort sig ordning för middag.

Arken spa i Göteborg - hotellrum

Middagen var riktigt bra, en trerätters middag i lagom portioner i en mysig (men stor) restaurang. Riktigt hög kvalitet på maten, trevlig personal och bra coronafixat. Frukosten dagen efter var däremot inget speciellt, kändes mest som en vanlig hotellfrukost i utbudet vilket var lite tråkigt, och dessutom smakade t.ex. croissanterna som de hade legat där sedan dagen innan. Konstigt, när middagen på kvällen var topnotch!

Sammanfattat var Arken spa absolut ett bra ställe att ta en spaövernattning på – fint hotell, bra spa och bra middag i kombination med vettigt pris. Skulle absolut kunna tänka mig att åka tillbaka och vill du hitta ett spa i Göteborg så är Arken spa att rekommendera!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close