Thule Sapling bärstol – let’s adventure!

Reklamsamarbete med Thule

Höga berg och smala stigar. Trappor, stenar och rötter – skogen här har alla nyanser av grönt och det hänger långa lavar från grenarna. I sidofacket på ryggsäcken har vi packat björnspray, och vi hoppas att vi inte behöver använda det.

När vi (nu, hösten 2021) fick möjlighet att testa nya Thule Sapling bärstol blev jag glad – allt som möjliggör äventyr med baby är grymt! Det är ju vår filosofi, att göra alla äventyr vi brukar göra, även om vi nu har en 7-månaders son som hänger med.

Dessutom är Thule ett varumärke jag verkligen gillar. De rimmar bra med mitt liv – produkter av kvalitet, filosofin med #bringyourlife & #bringyourkids och är dessutom ett svenskt varumärke från Hillestorp som ligger strax utanför min gamla hemstad Jönköping. Vi har ju t.ex. deras cykelställ också, grymt för långa endurocyklar!

Thule Sapling har vunnit många tester, och det märks tydligt varför. Den nya modellen som vi använder har ergonomisk sittdel, så att tiny sitter med rumpan i en grop och med bra stöd för benen hela vägen till knävecken, så att stigbyglar inte behövs. Den har säkerhetsknäppen på alla plastspännen, så att barnet inte kan knäppa loss sig själv, ventilerad ryggplatta och tygdelarna är helt losstagbara så att de är enkla att tvätta.

Dessutom ingår ett stort, men smidigt, solskydd att sätta på – som också blir skelett för regnskyddet som går att köpa till. När du ställer ner stolen fäller du ut ett stöd, så att barnet kan sitta stabilt även när stolen står på marken.

I Thule Sapling bärstol bär du barn upp till 21 kg, och den funkar från sex månader enligt Thule, men det beror ju helt på hur stabilt ditt barn sitter. Zack är drygt 7 månader, är stabil och älskar att sitta i den (mycket roligare än både sele och vagn!), även om hans ben är i kortaste laget för att sitsen inte ska bli för lång och gå längre än knävecken.

Stigen vi går på är brant. Vi fick den rekommenderad som en enkel promenadstig, ”with some elevation”, av tjejen i Squamish turistinformation. Låter bra tänkte vi. Sen började vi gå, på smala stigar med massor av rötter. Med halvmeterhöga steg uppför, och med branter som man verkligen inte vill ramla ner för. Vi pratade högt för att inte överraska eventuella björnar och fascinerades av den häftiga naturen – träden är är gigantiska och det växer mossa, ormbunkar och lavor överallt.

Trots den branta, svåra stigen, funkar det bra. Tiny sitter bekvämt i stolen och bryr sig inte alls om att det är tuff terräng att gå i. Bärstolen är lätt, väger bara 3.2 kg, och rörligheten för Philip som bär är bra. Thule Sapling har riktigt bra axelremmar och avbärarbälte, och sitter lika skönt som en tung vandringsryggsäck. Dessutom får man plats med 22 liter packning under barnet, och det finns två stora fickor på höftbältet.

Det är sjukt fint när vi väl kommer upp. Utsikten över Howe sound är fantastisk, solen värmer och vi sätter oss på klipporna. Härifrån ser vi de avlägsna bergen på öarna mot Vancouver island och vi njuter av utsikten en stund innan vi går neråt igen.

På vägen ner möter vi röda hackspettar och nyfikna ekorrar, och vi är glada att vi inte tog den där lite mer avancerade hiken (som var typ 600 höjdmeter på tre kilometer och man behövde klättra på stegar och hålla sig i rep…men enligt tjejen helt gångbar med bebis! Vandringsleder i Kanada är inte riktigt lika enkla som vandringsleder i Sverige…!).

Det är precis sånt här jag vill ha bra grejer för. För att såna här miniäventyr ska bli av, göra fina promenader och hikes som man kanske väljer bort annars för att ”det inte går när man har bebis”. Jag åker skidor och vandrar. Cyklar downhill och kitesurfar. Och vet du, äventyr går precis lika bra med baby!

Har du testat Thule Sapling eller en annan bärstol och vad tycker du? Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close