Häng med på en dag i Vancouver – Roadtrip USA & Kanada – del 3

Häng med på en dag i ett höstigt Vancouver! 09:00 Det är inte det smidigaste att ha en gigantisk RV när man ska besöka städer – vi får liksom inte riktigt plats i en parkeringsruta. Varken på bredden eller längden. Men den här morgonen vaknade vi på en RV-camping nära stan, så pass nära att man kunde ta bussen genom vackra Stanley Park och vara inne i stan på dryga 10 minuter.

10:30 Har du sett sjöflygplan inne i stan? Inte jag heller, men längs marinan i Vancouver låg flera stycken. Bayshore west marina blev vårt första stopp i Vancouver, vi hoppade av bussen här och strosade längs med Seawall water walk. Vi gick hela vägen fram till The digital Orca, men den var inbyggd i någon slags stängd julmarknad så istället för att se den begav vi oss söderut, mot Robson Street och shoppinggatorna.

11:30 Så många bra caféer i den här stan! Efter en stund på shoppinggatorna, bland annat ett gigantiskt Victoria’s Secret och en stor Arcteryx-butik behövde tiny mat och vi behövde vila benen. Vilket vi gjorde på Breka bakery – för visso en av cafékedjorna i stan, men en väldigt bra sån.

13:00 Hippa restauranger hittar du i Yaletown! Och det var dit vi promenerade sen, längs med Howe street för att sen vika av mot Nelson street och hamna i Yaletown. Stadsdelen gör sig nog allra bäst på en kväll, när den livas upp av folk och restaurangerna öppnar. Caféer, butiker och restauranger ger liv åt de vackra gamla industribyggnaderna och det var skoj att strosa runt här.

13:45 Dags att åka båt! Från Yaletown promenerade vi ner till vattnet för att hoppa på en Aquabus, båttaxi, över till Granville Island. Här är industriellt, hippt och mysigt. Titta runt i de olika små butikerna, eller köp med dig take away från Public market och sätt dig på en bänk utanför och lyssna på musikanter, titta på folk och njut av Vancouver-livet.

15:30 Att äta lite och många gånger är betydligt mysigare än att ta en stor lunch, i alla fall tycker jag det och särskilt när man är i städer och ändå behöver vila fötterna efter ett tag. En fika här, en bagel där. Vi lämnade Granville market och satte kurs mot Gastown, men pausade på ett café och tog en kaffe och bagel med crème cheese längs vägen. Låt intrycken landa lite, planera var man ska sen och fylla kroppen med lite energi!

16:30 Gastown är ett hippt, bohemiskt område i Vancouver och det var vårt sista stopp i stan. Helst hade vi velat ha flera dagar i Vancouver, men dagen innan vräkte det ner monsunregn och dagen efter var prognosen likadan, så vi hade tur som fick till en dag med uppehåll här. Här samlas turisterna kring den kända ångande gasklockan.

Hade vi haft mer tid hade jag gärna tagit mig till Commercial Drive för en middag. Här, i Little Italy, finns massor av restauranger och det är nog en av de platserna man egentligen vill besöka när man är här. Dessutom finns det ju massor att göra utanför stan – allt ifrån hängbroar till vandringsleder, från akvarium till restauranger uppe i bergen. Men – I’ll be back! Vancouver var en riktigt trevlig stad, och jag kommer definitivt åka tillbaka för att besöka den igen.

Men now – let’s go to the US! Och du, gillar du inlägget så klicka på hjärtat!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close