Skidåkning i Lofsdalen

Det är andra julen vi spenderar i Lofsdalen – med skidåkning, raggsockor, varm choklad och underställshäng runt ett sällskapsspel innan middagen på kvällen. Vi har bott på skidavstånd till liften – lite trampande dit men om man kör störtlopp i sista backen kan man nå nästan hela fram till stugan om man inte ramlar i skogen som ligger emellan.

På tal om skidåkning så hänger jag ju i Val Thorens den här veckan – häng med på Insta

toppen lofsdalen

Jag gillar Lofsdalen – litet, mysigt och vackert. Förra året hade vi superbra snö, i år lite sämre – jag antar att det beror på förhållandena tidigt på säsongen hur snön lägger sig. Det är inte mycket by att prata om – men det finns ett par mysiga små butiker och något café, och ett väldigt bra ICA för alla som lagar egen mat.

Skidåkningen bjuder på 9 liftar och 25 nedfarter – åker du hit måste du testa Tväret och Bergssvängen – absolut bästa röda backarna enligt mig! Lofsdalen kasnke inte är något för den som vill åka brant, visst finns det en del svarta men det är framförallt roliga röda backar, bra för teknikträningen! För den som inte gillar utförsåkning finns 12 mil längdåkning också och spåret gick direkt utanför vår stuga som låg på Tallbacken.

liftåkare

Liftkortspriserna är de lägsta bland de populära skidorterna, en veckas vuxenpass för 1560 kr vilket är ett plus. Tittar man på minussidan pratar vi restaurangerna. Få, dålig kvalitet och dåligt utbud, stökigt och dessutom inträde för toppbaren (100 kr, visserligen ingick en öl, 2 cl whiskey eller en varm vatten/pulverchoklad, men ändå!).

skidbacke soluppgång

Lofsdalen kanske inte är stället för kompisgänget – eller för den som vill maxa skidåkningen, men bra för en soft familjevecka. För en vecka är systemet i minsta laget för en grupp vuxna, särskilt när inte alla backar är öppna. En långhelg skulle nog vara bättre!

För familjen, säkert super! Många familjevänliga backar, lätt att ta sig runt och flera värmestugor. Vi åkte skidor ca 3 timmar om dagen och blev ganska trötta på utbudet av backar den här gången – bästa backarna var inte öppna och underlaget var sådär – men såna veckor har jag haft i Åre också!

skidåkare lofsdalen sol toppen

För julen var det perfekt. Skidåkning på dagarna, frisk luft och motion. Nära till backen, mestadels matlagning hemma och mysiga promenadställen. Julmarknad, bra priser och massor av winter wonderland – bara kolla in hur det ser ut när solen ligger på!

skidbacke solnedgång

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close