Vårkänslor & odlingsplaner

Alltså vårkänslorna nu! När man kan lyssna på tungt regn mot altantaket och ändå sitta ute, när det på två dagar går från bara kvistar till ljusgröna blad och när man känner doften av nyklippt gräs.

Jag älskar ju alla årstider, och blir lika barnsligt glad varje gång det kommer en ny vår, sommar, höst eller vinter. Just nu är jag sjukt vårpepp! Jag vill springa, cykla, surfa och grilla. Hänga med vänner, få klart campervanen och spendera tid utomhus. Njuter av fågelkvittret under mina powerwalks på morgonen och titta på solnedgångarna som blir senare och senare.

Och – det är odlingstid! Just på tidiga våren älskar jag att odla – peta ner fröer, planera och se när det växer. Jag har köpt en tomatplanta, satt gurkplantor från frö (de växer), har en habanero på gång och dessutom lite luktärtor och dahlior för att få lite sommarblommor. Och potatis, två olika sorter! I veckan ska jag också peta ner lite maché-sallad och spenat i en kruka, visst låter det gott?

Varje år har jag den här härliga drömmen om trädgård, odla eget och fixa…men framåt sommaren brukar äventyren, helgresorna och vardagsupplevelserna ta över tiden och det slutar med att jag inte riktigt hinner med att vattna som jag borde och det kanske inte blir så lycka ändå. Men vet du, det spelar ingen som helst roll – jag gör det för att det är härligt för stunden och inte för att det egentligen ska leverera något resultat framöver. (Och förra året fick vi faktiskt egenodlade potatisar!)

Gardenfulness, vårens ord?

2 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close