Another year of Explorista – 2018 årskrönika

2018 alltså…vad hände då? Det blev fem länder, offpistskidåkning, en rejäl fysutmaning och en check in the box på drömlistan…och en himla massa mer! Jag gillar att skriva en årskrönika varje år, titta tillbaka på alla små och stora saker som har hänt – att summera året och ge det ett avslut ger ett bra start på nästa.

So, let’s summarize 2018!

glad explorista

Jag kickstartade året med att bli uttagen till Challenge 21k och många kalla kvällar under vintern spenderades i löpspåret. Från 0 till halvmaraton och det gick framåt för varje pass – även om det inte var superkul att ge sig ut i mörkret och minusgraderna.

löpare

Något som definitivt var kul var dock en grym offpistresa till franska Argentière där vi spenderade en vecka med skidåkning, ostätande och vindrickande, kombinerat med mjölksyrefulla ben, ny kunskap och nya bekantskaper.

skidåkare i offpist i argentiere

Ett par veckor efter att vi kom hem från Frankrike satte vi oss på planet till Costa Rica för ett par veckor i värmen. Vulkaner, molnregnskog, sengångar och tukaner – ett fantastiskt land på så många vis! Bland annat besökte vi ett kakaoplantage, bara det!

surfbrädor solnedgång samara

Påsken spenderades på 40-årsfest med sambons familj och med ett 16 km långt löppass i rekordtempo och var sjukt nöjd – ända tills jag ett par dagar (två veckor innan halvmaratonet) senare insåg att jag inte alls kunde springa längre på grund av det här

Jag tog mig dock till startlinjen och sprang mitt första halvmaraton med 200 i medelpuls. (Hur sjutton jag tog mig runt kan du läsa här, men ett tips stavas pannben!). Dessutom: njöt av våren med utomhustabata och fick till en perfekt helg med massor av aktiviteter (speciellt den här var grym!).

Explorista vid målgång i Tjejmilen 21k

Våren lämnade också plats för en lugn långhelg på Öland med familj, grillkväll med vänner, tältande och fågelskådande – även om tyvärr vinden för kitesurf lös med sin frånvaro. Jag publicerade ett nytt resereportage om vår MC-resa till Alperna i Motorrad också, alltid kul att frilansa lite!

solnedgång ölandsbron

I maj kom Sara & Danny på besök och vi fick till årets första mountainbiketur. Vi åkte till älskade Tarifa en vecka och kitesurfade, och bestämde oss där för att köpa och bygga en campervan!

mountainbikecyklister i kvällsolexplorista kitesurftjej

Sagt och gjort, ett par veckor senare och strax innan midsommar stod Van the van hemma på gatan och resten av sommaren blev det varken träning, bloggande eller något annat eftersom vi la all vår vakna tid på jobb och campervan conversion.

explorista campervan twomakingmemories

4.5 vecka effektiv tid tog det och i mitten av augusti stack vi iväg på roadtrip med kitesurfutrustning och mountainbikes – Danmark och Tyskland var målet! Danmark var för övrigt helt grymt – kolla in här – och dessutom käkade vi på ett himla häftigt ställe i Köpenhamn på vägen hem!

solnedgång och campervan

En helg i Stockholm med besök på Wallmans salonger fick starta hösten, och följdes av en härlig helg i fina Thessaloniki med en roadtrip till magiska klostren på bergstopparna i Meteora.

meteora landskap

Hösten bjöd också på nya utmaningar och jag började i november som marknadschef på Lapoint surfcamps – så. himla. kul! Spenderade en vecka med härliga kollegor, surfers och ambassadors på campet i Portugal innan jag kom hem till Sverige igen och startade julen (ni måste kolla in det – awesome!).

bordtennis i solnedgång

December blev en månad med nedvarvning och träningsfokus – och dessutom har vi haft en underbar vecka i Lofsdalen med massor av skidåkning, julmys, husdjurskärlek, snö och familjehäng!

And behind the curtains?

Och som vanligt i blogg- och social medievärlden: allt är inte så perfekt som det låter. Det har varit ett superhärligt, drömuppfyllande år – men det har också gått till historien som det stressigaste året hittills. För många projekt, för högt tempo och för lite energi och ork till det som faktiskt är viktigt.

Träningen har fått stryka på foten, energin har inte riktigt funnits till att träffa de vänner jag har velat och jag som alltid har varit en idéspruta med massor av lust att hitta på grejer har spenderat alldeles för mycket tid framför Netflix.

De senaste månaderna har jag hunnit landa lite igen (damn vad stresskänslig man blir efter att ha varit stressad länge!) och jag ser fram emot ett kick ass 2019 med massor av roliga projekt, härliga vänner, resor, energi och träning!

Happy new, epic 2019!

kitesurftjej

2 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close