Vind, sol & kitesurf

De senaste dagarna har bjudit på riktigt fint väder, nu får vi revansch på det dåliga vädret vi hade när ni hemma i Sverige hade 25 grader och sol. För det är precis så det har varit, 25 grader och sol, ihop med bra kitevindar och lite vågor. Perfekta förhållanden för mig som nybörjare på det här med kitesurfing.

Det är roligt, jobbigt, frustrerande, skrämmande och belönande med en ny sport. På en dryg vecka har jag gått ifrån väldigt obekväm eller ibland till och med rädd för kombinationen av en stark kite som jag inte riktigt har kontroll på ihop med vågor, till att hantera kiten i alla lägen. Jag är uppe och kör på brädan åt båda hållen (bild tre med gula kiten!) och framförallt – jag är inte alls rädd! Just det här kanske inte säger er som inte kitesurfar så mycket, men det är alltid stora steg framåt när man övervinner sin rädsla.

Ser fram emot fler härliga dagar – det är ju nu det roliga börjar!

Galet mycket folk och då är det fortfarande lågsäsong(!!) – förstår ni att det känns läskigt lätt att krascha på stranden, trassla in sig i andras linor och krocka med andra nybörjare?  En sak i taget och säkerhet först är bra ledord!

punta paloma kitesurfer explorista kitesurf kitesurf

 

2 comments

    1. Det är så jäkla roligt när man kommer upp och åker på, men sen är det galet frustrerande när man ligger i vattnet, har tappat brädan och får våg efter våg över huvudet… Kämpa!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close