Mina Best Nine 2017

I vart och vartannat Instagram-konto florerar årets Best Nine, men jag gör som inspirerande Emilia & kör en liten story till varje kort.

Och lite kul är det, mina kitesurfbilder toppar ligan utan motstånd. Visst, en och annan bild med annat tema finns med men snygga solnedgångar, träningsbilder & resebilder är inte det som får mest hjärtaklick. Hejja kitesurf!

Jag kommer ihåg när jag precis hade börjat kitesurfa och läste inne hos kitesurfande Lina, hon hade massor av bra kitesurftips och jag kände mig så långt bort ifrån hennes nivå. Och även om hon fortfarande är planeter framför mig vad gäller kitesurf så har jag ändå kommit upp på en helt ok nivå nu – tänk att något man var rädd för och som kändes så långt borta bara kräver tid, passion & träning för att det nu ska kännas som att cykla.

Och här kommer de; mina Best Nine 2017!

1 – Kitesurf i Björkäng, Varberg i höstas. En härlig dag och lite lek med actionkameran – vi turades om att gå ut i oktoberkallt hav och stå med vatten till bröstet i vågorna för att få bra bilder på varandra. Och med en förstaplats på mina Best nine så kanske vi lyckades?
kitesurfande tjej

2. Första sessionen för året, lycka! 18 maj i Torkelstorp, inte alls kallt i vattnet och surfcommunityt har vaknat till liv efter vintern. Happiness!

3. Lyckan när man sätter sin första backroll, tre dagar efter min födelsedag! Hade inte räknat med att försöka mig på sånt i år utan tänkte mest träna på hoppen, men mitt ute på vattnet kom tanken: Hur svårt kan det vara? Så jag testade, och efter 3-4 försök så satte jag den!

kitesurfande tjej på stranden

4. Bästa tältplatsen, på vår vandring runt Besseggen i Norge i somras. Vi vandrade runt sjöarna norr om Besseggen och istället för att gå ner till sjökanten för att tälta vid stugorna där valde vi att fortsätta på höjden mot Besseggen. Stenigt, men fantastiskt vackert och vi hittade bästa tältplatsen – se sjön nere till vänster och sjön till höger i bilden, snacka om höjdskillnad på sjöarna!

Bilden är tagen ungefär kl 6 på morgonen dagen efter och den här regnbågen mötte oss när vi gick ut ur tältet. Ytterligare en fördel med tält: att sova där ingen annan sover och få förtur till vackra vandringen. När alla andra började kl 9 på morgonen och hade två timmar för att komma till vår tältplats var vi redan long gone och gick i princip hela Besseggen utan att behöva trängas med andra turister. High five på den!

besseggen hillebergtält med regnbåge

5. 5 grader i luften, 8 grader i havet, sol och kitesurf! 18 november var min nästa sista kitesurfdag det här året – jag fick faktiskt till en första advents-surf också! Med 5/3 mm tjock våtdräkt, skor, handskar och huva funkar det bra och man fryser knappt alls – förrän man ska byta om…!

6. Juni i Tarifa och kite på stranden Valdevaqueros. Bra vind, mycket folk, sol och härligt sällskap, kan det bli bättre? Älsk på alla färger, så fint!

kitesurf tangana tarifa - massor av kite på stranden

7. En sen novembersurf – där snön vräker ner två dagar senare. Den här bilden tog jag från mitt boardmount, man kan får ganska roliga vinklar med det fästet och det är pure happiness – som oftast när jag kitesurfar! Det är just det här jag älskar med alla mina intressen; kontrasterna. Lugn & action, sol & snö, trötta ben & happy heart!

8. 31:a mars från ett ösregnigt Göteborg – och en stark lust att åka till värmen. Bilden är tagen på Agua Chiringuito (strandbar) på Los Lances-stranden i Tarifa. Här har vi spenderat många dagar i väntan på vinden – och många nöjd after surf-kvällar när våtdräkterna är avsköljda och hänger på tork, när kroppen är nöjd och man hänger i solnedgången med vänner & leker på slackline, tar en öl och njuter av en härlig dag.

slackline i solnedgången

9. Den 16:e mars la jag upp den här bilden med en stark längtan efter våren. Bilden är tagen från 2016 när vi bodde i Tarifa, visst ser det härligt ut?

kitesurfgirl tarifa

Här var mina Best nine 2016 – en himla massa kitesurf, resande, färg och happiness!

 

2 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close