Summer in Spain

Åhh, äntligen känns det som sommaren är här! Jag vet, ni tänker att jag bor i Spanien och där är det alltid varmt och soligt (så tänkte jag med!). Men icke sa Nicke, ibland har man fel.

Tarifa, där vi bor, ligger absolut längst ner på Europas landmassa och är byn där gränsen mellan Atlanten och Medelhavet går. På ena sidan stan Atlanten, på andra sidan Medelhavet. Lite festligt! Det innebär också att Tarifa har ett mikroklimat – det är väldigt grönt här, regnar faktiskt förhållandevis mycket och är ganska molnigt av och till. Temperaturen är samma vare sig det är natt eller dag och sedan vi kom hit har vi haft från 15-20 grader varmt – ingen supervärme, särskilt inte eftersom det oftast blåser på ett eller annat håll.

Tillbaka till ämnet – nu är det varmt! Vindarna är varma, i solen är väldigt varmt och i havet runt 20 grader (Medelhavssidan – i Atlanten är det nog runt 16). Vi hänger på strandbarer, käkar glass och surfar. Jag tog mitt första bad idag (kitesurfen räknas inte, då fuskar jag ju med våtdräkt…!) och solbrännan börjar komma.

Hello summer!

beach chiringuito tangana kitesurfare strandbar tarifa

6 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close