12 träningsformer som motiverar mig

Hittade denna härliga lista hos Lina och tänkte att jag absolut måste hänga på, massor av skoj ju! Nästan genomgående i listan på mina bästa träningsformer är natur, utmaningar, gemenskap & adrenalin, vilket kanske inte var någon nyhet om du har hängt med här på bloggen en stund. Well, here we go!

Mountainbike

Så roligt, jag blev helt hooked förra sommaren när jag började cykla mountainbike. Tufft, jobbigt, pannben, backar, naturupplevelse & så jäkla skoj!

tjej på mtb

Vandring

Bara gå – inte tänka, inte passa tider. Istället – passa naturen. Gå när det är ljust, dricka när man hittar en jock, äta när man är hungrig. Livet är enkelt i fjällen, även om det inte alla gånger är lätt. Vill du se bilder från vår vandring i somras runt Abisko och Riksgränsen så hittar du dem här!

solnedgång fjällen

Ridning

Jag har ridit sedan jag var 8 år, älskar att rida! Utmanande, total fokus och meditativt. Massor av känslor, massor av stolthet, tuffa utmaningar och tufft fysikt. Bara att få vara i naturen och få full tillit av ett så stort djur är häftigt och det finns få saker som slår en ridtur när det är -20 grader ute, fullmåne och snön yr om hästens ben när man galopperar över ett snöfält.

En av de häftigaste resorna jag har gjort var att rida och tälta i öknen i två veckor i Arizona.

häst arizona

Traillöpning

Något jag inte har provat, men något som jag absolut skulle vilja prova. Det får bli när jag kommer hem till Sverige! Kanske Ida är hooked, har lärt sig hitta i Skatås och kan ta med mig på en runda när jag kommer hem? Eller Malin, som verkar ha full koll på trail?

Motocross/enduro

Grymt kul, grymt jobbigt och alltid lerigt. Blåmärken, svordomar i hjälmen och bästa känslan när man sätter den där svängen, kommer över det där trädet eller landar det där hoppet. Nej, det får nog bli en enduro när jag kommer till Sverige igen…

tjej motocross husaberg 450

Styrketräning på gym

Vad behöver jag säga? Detta är min favoritträning, så har det alltid varit och så är det fortfarande! Saknar dig, gymmet!

Dans

Jag är verkligen inte bra, men det är galet roligt! Streetdance är det jag gillar bäst och danspass på gym skulle jag vilja testa!

Kitesurf

Eller ja, alltså, jag vet ju inte riktigt. Jag har testat ett par gånger i Sverige och nu sitter jag i Europas bästa ort för kitesurfing och väntar på vind. I två veckor. Så kom igen nu vinden, ge mig en chans att testa och se vad jag tycker om kitesurfing!

kitesurf

Klättring

Klättring är sjukt roligt. Det är liksom jobbigt på ett annat sätt än annan träning och det är sån där träning som är så rolig att man inte tänker på att man tränar. Jag har utrustning (förutom rep) med mig hit till Spanien och hoppas på att kunna komma iväg och klättra lite här också.

chamonix-25

Hinderbanor

Vem vill inte testa hinderbanor? Ninja Warrior, Mästarnas mästare, Gladiatorerna. Verkar ju superskoj!

Skidåkning

Efter 53 dagar på skidor i år måste jag ju säga skidåkning. Grymt jobbigt när man börjar tänka på tekniken, trycka till ordentligt i carvingsvängarna eller försöker åka offpist. Och – solbränna, snö, berg och frisk luft! Vad kan slå det?

scheidabfart serfaus tjej skidåkning

Fotboll

Ohh, yes, jag är fotbollspelare. Eller var under 8 år iaf, de senaste 15 åren har jag ju inte spelat något alls faktiskt. Men det sitter en liten fotbollspelare på axeln ibland, en 31årig tjej som viskar att hon gärna vill börja igen…

10 comments

  1. Ååååååh rida och tälta i Arizona i två veckor *dör* En ridresa är verkligen något jag skulle vilja göra. Nu i Arizona. Tack för bra inspiration!

    1. Arizona var skithäftigt, men ta med en vän! Jag åkte själv och alla andra pratade tyska, även guiden som ibland pratade engelska med mig… Blir lite ensamt efter två veckor, även om det som tur var var en tjej till som pratade engelska!

  2. Hade såå gärna vilja testa klättring! Men min höjdskräck (som jag t.ex. känner av när jag åker alpinskidor….) är ingen bra förutsättning.

    Vad gäller trailen, vi kan ju köra ett gemensamt pass i Skatås alla tre? (Eller ev fler)? :-)

  3. Hehe, jag tar gärna med dig på en trailrunda i Skatås, men du får nog vara beredd på att vi springer lite vilse då ;)
    (för lära mig hitta kommer jag nog aldrig göra, haha)

  4. Vi borde verkligen träna tillsammans! Trail är min senaste förälskelse, det måste du prova. Moving meditation deluxe. Hoppas ni får bättre vindar framöver.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close