Idag är första dagen mot halvmaran och första dagen på träningspasset i #challenge21k. Minusgrader, sjukt stela ben sedan lördagens träningspass och mörkt. Avslutade dagen på kontoret med ett samtal om kvällens stundande löpning och sa hej då med meningen “det regnar ju iallafall inte”. Tar hissen ner, går utanför dörren och möts av ilande Göteborgsvind och snö, från alla håll.

Fryser i min långa, tjocka dunkappa, tar bussen hem och låter pannbenet jobba – jag kan ju liksom inte ge upp #challenge21k dag 1?! Hem och byter om på tio minuter, laddar med reflexer, trådlösa lurarna och Spotify.

När jag kommer ut igen är det vitt på marken, snön faller i mängder och jag tar bilen till löparspåret. Parkerar, drar igång musik och pulsklocka. 5 km på schemat, jag som inte har sprungit mer än en gång senaste månaden och absolut inte är i löpform. Det är fy fan-kallt och motvind åt alla håll, men jag möter ändå ett gäng löpare som, precis som jag, har trotsat vädret.

Blåsten piskar snöflingor i ögonen, jag springer nog halva rundan utan att titta, benen vaknar till liv längs vägen och kroppen kämpar på i motvinden. Knappt 35 minuter senare är jag tillbaka; trött, nöjd, varm, blöt och med mascara i hela ansiktet. Hell yeah! Bilen hem till kvällsmat, te, varm dusch, kattmys i soffan och eld i kaminen. Och nu – filmkväll i morgonrock!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget – och följ min väg mot halvmaran på @explorista_se på Instastories!

Och universum: nästa pass önskar jag mig sånt här väder!

vinter härlanda tjärn motljus

 

6 Comments

  1. Tufft att springa i sånt väder! Men kanske du testat på det värsta nu då så det bara blir bättre väder framöver 😉 Kul förresten att du blev utvald till challengen! Kör hårt!

    • Emmi

      Haha, ja men faktiskt. Att börja ett löpprogram i januari, det kan ju inte vara bättre träning för pannbenet!

Make me happy & give me a comment!

Emmi
Author

Äventyrstjej, träningsmänniska och utelivsälskare vars hjärta slår för drömmar. Älskar att uppleva, utmanas, se nya platser, träffa nya människor, testa nya saker. Tränar ofta och gärna - för pannben, svett och mjölksyra hjälper mig att uppleva mina drömmar och nå mina mål. Uteliv och utmaningar är min grej & jag tackar aldrig nej till en dag fylld av kitesurfing, skidåkning eller mountainbike.