Ultramarathon vid 65?

Dagens bloggtema, träning när jag är 65. Egentligen en mer icke-fråga än fråga, klart att jag tränar när jag är 65, precis som jag tränar nu.

För två dagar sedan var jag på en inspirationsföreläsning och lyssnade på irländska ultralöparen Dave o´Brien. Han är nu 62 år och var vid 56 års ålder den äldsta som har genomfört the 4 desert race series, löpartävlingar genom öknarna Atacama, Gobi, Sahara och Antarktis.

Varje race är 7 dagar och 250 km, ungefär ett marathon per dag i sjuk värme och där du bär med dig all utrustning och mat. Det enda de får längs vägen är vatten och sovplats i tält. Dessutom utförs alla race inom loppet av 38 veckor. Den energin han hade med sig till föreläsningen var helt enorm, snacka om inspirerande man! Han skulle lika väl kunnat vara 40 som 62 år.

Mitt mål är inte att springa ultramarathon genom Gobiöknen när jag blir äldre, inte just nu i alla fall. Mitt mål är att aldrig sluta träna, att hålla mig fit och frisk. Stark och pigg. Om jag ska ha ont i kroppen ska det vara för att den har varit igenom en massa äventyr, inte för att den blir äldre och är otränad.

Det här med kosttillskott, näringstillskott osv. som han pratar om i filmen får man tycka vad man vill om. Jag är definitivt ingen förespråkare för något sånt här, men detta var den enda filmen jag kunde hitta så håll till godo och lyssna på det ni vill lyssna på.

2 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close