Magiskt goda bananchoklad-cupcakes

Jag gillar verkligen att baka cupcakes, men ibland står de mig upp i halsen av sött och sliskigt… Detta är ett av mina favoritrecept, kommer tyvärr inte ihåg var jag har hittat det från början. Det är förvisso ganska söt frosting men det funkar här och lyfter fram banansmaken bra. Jag dekorerade med hackad vit choklad, härliga kontraster. Riktig favorit här hemma!

Ett tips är att göra dem i minimuffinsformar, så blir de inte så mäktiga. Riktigt mogna bananer ger mer banansmak, det är gott i bakverk så använd de övermogna bananerna här istället för att slänga dem.

Vad ska ni göra i helgen? Idag blir det middag hos vänner, sen hoppas jag på kitesurf, men vindarna ser lite sisådär ut just nu. Annars blir det nog träning och vinterfixa lite hemma, skönhelg helt enkelt. Happy friday everyone & glöm inte bort fars dag på söndag!

Bananchoklad-cupcakes

Ca 12 styck stora enligt receptet, jag tror det blir lite fler. Jag gjorde 24 mini och 10 stora den här gången.

bananchokladcupcakes

Ingredienser muffins
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl socker
  • 150 g smör smält
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 3 st väl mogna bananer
Ingredienser frosting
  • 125 g smält smör
  • 2 äggulor
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl florsocker
Gör så här
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Smält smöret och tillsätt youghurt eller fil, mosa bananerna och rör ned i äggsmeten.
  • Blanda de torra ingredienserna och vänd ned i smeten.
  • Klicka ut smeten i muffinsformar, gärna med muffinsplåt!
  • Grädda i 200 grader i ca 20 minuter. OBS! Håll koll på ugnen! För minimuffins räckte det med 8 minuter varmluft hos mig – stora muffins 13 minuter varmluft – det skiljer mycket mellan olika ugnar!
  • Vispa samtliga ingredienser till frostingen tills den är ljus och lätt. Spritsa eller bred på de avsvalnade muffinsen. Detta är en bra frosting som är enkel att spritsa och håller formen!

bananchokladcupcakes bananchokladcupcakes

 

1 comment

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close