Nyshoppat – att investera i sig själv

I betalt reklamsamarbete med Onlineprinters.se

Det där med att investera i sig själv, hur bra är du på det? Jag har väl aldrig varit någon shopaholic, men de senaste åren har jag slutat lägga pengar på saker jag är halvintresserad av och istället betalat mer för det jag verkligen vill ha, det som betyder något och ger mig något. Det betyder med andra ord resor, upplevelser och ett fåtal prylar (oftast tränings- eller utelivsrelaterade – surprise!).

Men nu har jag också valt att investera i några utbildningar och jag är superpepp på att sätta igång med dem. Den ena är Smart social business av Influencers of Sweden och den andra är en motljuskurs med fotografen Emelie Ohlson.stilleben dator kamera telefon tulpaner

Dessutom har det blivit en ny telefon (Huawei Honor 8) & en ny Macbookk Pro 13″, välbehövligt eftersom min gamla var sedan 2010 och var på god väg att ge upp. En 13-tum som är lagom stor att hänga med på äventyr och tillräckligt snabb för att redigera bilder & film. Och i julklapp fick jag bästa väskan för dator & kamera, perfekt kombo för bloggjobb!

Och, glöm inte beställa visitkort inför vinterns event. Det är superkul att ta sig tid att gå på nätverksträffar och event, och att ha med sig visitkort underlättar vidare kontakt – här kan man göra en kort anteckning på baksidan av kortet så att man kommer ihåg vem som var vem. På Onlineprinters.se kan du beställa visikort i olika storlekar och former, och antingen utforma direkt på hemsidan eller ladda upp en färdig design och beställa med antingen standardleverans eller expressleverans om du har extra bråttom!

Sist men inte minst så har jag köpt en liten efterlängtad kamera, Panasonic GM1 efter bra råd från Rania på Rowan Tree. Jag fotograferar ju oftast med min Nikon D610, som med objektiv väger närmre 2 kg, och många gånger har jag önskat en bra kamera för vardagsliv och bloggande som går att ta med i handväskan. Den är pytteliten, har förvånansvärt bra bildkvalitet & utbytbara objektiv – men om det kommer det ett längre inlägg.

Vad var det senaste du investerade i?

6 comments

 1. Helt rätt! Mycket bättre att lägga pengar på sådant som man verkligen vill ha! Köpte själv min nya MacBook pro här om året och är mer än nöjd. Jag använder den ju varje dag, värd sina kronor! Annars tycker jag upplevelser är värda att investera i resor och minnen som man kan ta med sig.

  Sen är jag lite kluven till kläder sitter i min alldeles för dyra Houdinitröja och myser nu – men hur skön och värd sina kronor är den inte? Och håller den så länge de säger som kommer den ha betalat av sig många gånger om. Däremot kan jag känna att en klänning jag har på jobbet lika gärna kan vara H&M, för det innebär oftast inte att kvaliten är så mycket sämre, bara att det inte står Filipa K i den.

  Så i grund och botten är det precis som du säger – lägg pengar på det som är viktigt för dig!

  1. Håller med dig! Min Houdinitröja tyckte jag också var dyr, men jag har använt den jämt i flera år och det märks inte så det var helt klart ett bra köp!

 2. Va gött med fina nya investeringar! 13″ är ju en väldigt bra storlek på datorn, gillar skarpt!
  Det ska bli kul att få läsa vad du tycker om den mindre kameran och se bilder från den :)

 3. Åh, det är det bästa jag vet! Alltså att satsa på sånt man verkligen vill utvecklas inom. Jag har gjort det en hel del de senaste två åren, med fotokurser, retorikkurs, kamerautrustning, bildbehandlingskurs osv. Ångrar det inte en sekund!

  Närmst på tur står en kurs i ljussättning hos Emma Svensson. En endagskurs som en tröskel in till ett område jag inte utforskat alls ännu. Superkul!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close