3 bra & 3 dåliga

Göteborg är frostigt och det är minusgrader så långt man kan se på prognosen, som januari ska vara tänker jag! Jag längtar till fjällen, samtidigt som det här vädret ändå får mig att vara ganska nöjd här hemma just nu. Tänkte dela tre bra och tre dåliga saker just nu, here we go!

3 x bra

Träningen & hemmagymmet – Skönt att vara igång med träningen igen och ser fram emot gympass på det faktiska gymmet. Men, jag har lagt upp bra pass för hemmaträning i vårt “hemmagym” som också dubblar som gästrum & garderob – med gummiband, yogamatta, hantlar, TRX och chinstång kommer man ändå ganska långt. Skönt att träna på riktigt igen – skidåkning, promenader och toppturande i alla ära, men att gymma eller konditionsträna ger ändå en annan känsla!

Ljuset – Någon mer som har tänkt på att det börjar bli ljusare ute? Så skönt, särskilt när prognosen säger minusgrader så långt man kan se och solen visar sig. Powerwalks på morgonen i krispig luft, promenader i solen på lunchen och längre eftermiddagar känns skönt. Nästan lite vårkänsla?

Semmeltid – Älska semlor! Gärna med mycket mandelmassa och mindre grädde. Inte så mycket mer att säga om det, men min februari kommer definitivt att innehålla en och annan semla!

3 x dåligt

Trötthet, revbensont & trånga kläder – Även om det är härligt att det nu är mindre än 10 veckor kvar av graviditeten om lillen håller tiden så har jag lite svårt att acceptera att tröttheten börjar infinna sig igen, att jag nu knappt kan stänga de kläder jag toppturade i för tre veckor sen och att revbenen smärtar mer och mer. Jag är fascinerad av kroppen, tacksam över hur bra jag mår och hur väl den anpassar sig – men som normalt sett aktiv och tränande person är det ändå begränsande att inte kunna göra vad man vill.

No mountains – Vi hade planerat att eventuellt dra till fjälls den här veckan med vanen – men energin infann sig helt enkelt inte så vi blir hemma istället. Tror egentligen inte att toppturandet i sig hade varit några problem för rent fysiskt mår jag bra – men allt grejande runt: packa, fixa, åka bil i 8 timmar enkel väg, rodda med vanlife, inte kunna knäppa pjäxorna själv, knappt få plats i kläderna – kändes helt enkelt för mycket just nu.

Årsbokslut – Finns det något tråkigare? Är dock den tiden på året så det är bara att ta tag i årsboksluten, skicka in preliminära inkomstdeklarationer och förbereda för deklarationen.

1 comment

  1. Usch och fy för gravidtrötthet, det är en trötthet utan like. Hoppas att den ger sig och skulle den mot förmodan inte göra det så är det ju faktiskt sant som många säger; det är värt det. Det är värt varenda våg av trötthet, varenda dag med värkande revben och inställda planer, det är så värt det. Fast oneklingen fortfarande pissjobbigt!
    Jag drog igång semmelsäsongen för någon vecka sedan, fast ett glutenfritt experimenterande. Det blev kladdkaka med kardemumma och mandelmassa, kanske inte smakade jättemycket semla egentligen men det var supergott.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close