Kitesurfpremiär, påsk & progress på vanfronten

Skärtorsdag, sol och vind – och vi stack till Varberg för första kitesurfsessionen på året! Två fina sessions, superroligt att vara tillbaka på brädan och i vattnet igen, har verkligen sett fram emot att kitesurfa.

Björkäng kitespot

Är det inte kallt undrar många, men nej, det är det faktiskt inte. Jag har samma våtdräkt som jag kör på sommaren men kompletterar med en 3/2-huva med väst, handskar och skor och då fryser jag inte alls, trots att det var runt 10-12 grader i luften och 7 grader i havet. Det lilla vatten som letar sig in värms upp snabbt av kroppen så det känns mest ljummet – det kallaste är att byta om efteråt, men i Varberg finns det en bra handikapptoalett att byta om på så det funkar. Inte det lyxigaste, men helt klart värt!

kitesurftjej vinter

Påsken har gått i vanbyggandets tecken och dagarna har sprungit förbi med massor av timmar utomhus i arbetsbyxor. Vi tog en break över påskafton, bakade lite och firade lite påsk med familjen. Och jag håller ju på att odla lite växter inomhus som ska planteras ut, kul att se dem växa! Behöver nog fixa någon typ av självvattningssystem dock, så att de kan hålla sig levande när jag är iväg på äventyr!

påskfika tomater och gurkor (plantor)

Kul att se progress i vanen, nu har vi äntligen kommit till de roliga delarna när man börjar se lite vad som händer! Sängen är på plats (ca 155 cm bred med en liten öppning i fotänden för skidrum, lyx!), garagedelen är klar med laminatgolv och boxar över hjulhusen för att lättare kunna packa och vi har byggt en köksbänk med diskho och kran.

Next up är att fortsätta med inredningen i köksbänken och bygga dusch och sittbänk. Tänkte att vi skulle dra elen i tidigt skede, men vid närmre eftertanke kändes det bättre att bygga layouten först och sen dra elen när man vet var man vill ha alla uttag så det får bli lite senare.

Häng med på Insta för mer byggstories & kiteäventyr @explorista_se!

campervan med skidrum garage campervan köksbänk campervan campervan

 

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close