Angkor wat & Kambodjas häftiga djungeltempel

Angkor wat har alltid stått på min önskelista över platser i världen att se. Utgångspunkten för besökt till Angkor wat är lilla staden Siam Reap där vi spenderade 4-5 dagar och besökte tempelområdet – som förutom Angkor wat består av mängder av andra tempel.

Vi bokade en tuktuk till 04:30 på morgonen och när vår chaufför helt enkelt valde att inte dyka upp fick vi tag på en annan kille som ville köra oss. Det finns två olika turer och vi valde lilla turen, vi vet ju med oss att vi brukar vara ganska effektiva i vårt turistande och dessutom bli nöjda ganska fort.

Första besöket var Angkor wat och vi var på plats strax innan soluppgången. Med tanke på det mulna vädret var soluppgången mindre häftig, men det var skönt att vara ute tidigt på morgonen och slippa gå runt i hettan ett par timmar senare. Angkor wat är stort och mäktigt, men det fanns helt klart häftigare tempel på vår tur. 

Vidare tog vi oss till Angkor Thom, där vi bland annat besökte ansiktstemplet Bayan, riktigt häftigt! Därefter åkte vi vidare till tre andra tempel och avslutade med det i min värld häftigaste, Ta Phrom – templet som användes som inspelningsplats för Tomb Raider med Angelina Jolie (inte för att jag har sett den filmen, men ändå…). Jag tror många av er har sett bilder därifrån; ett tempel där träden växer ovanpå husen, där rötterna klättrar över byggnaderna och där stora delar har rasat och är lämnade utan restauration.

Riktigt häftigt att se och väl värt ett besök, men efter många trappor, solsken och klibbig hetta redan vid 11-tiden kände vi oss både svettiga och nöjda och vi rullade tillbaka till vårt hotell, ett par timmars sömn och en lugn eftermiddag vid poolkanten.

ta prohm tempel angkor wat kambodja bayan tempel med ansikte i stenen bayan tempel i kambodja ansiktstempel i kambodja tempel ansikten i stenen, tempel i kambodja buddhistisk tempelruin kambodja angkor wat träd på tempel, ta phrom tempeltrappa tjej angkor wat tempel i skogen kambodja inrasade stenar tempel ta phrom trädövervuxet tempel angkor wat utsikt

7 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close