Hurra – USA öppnar gränserna!

Nu kan vi börja planera på riktigt – för strax efter att USA öppnar sina gränser den 8e november flyger vi till Seattle! En resa som vi har tänkt på sen länge, och som egentligen också har varit planerad sen länge, men som vi inte riktigt har orkat dra i eftersom vi inte har vetat om den blir av.

Men det blir den, och nu är det hög tid att planera! Vi har hyrt en husbil (gigantisk med vanlifemått mätt, minimal i USA-mått mätt…) i dryga två månader, och ska köra från Seattle och längs med USAs västkust. Ska bli så himla kul, har aldrig varit på den sidan av USA och ser fram emot att se hur landet är där. Och i brist på bilder från just västkusten i USA får ni en höstbild från där vi är just nu istället, med vanen i fantastiska Norge!

Jag tänker donuts and diners, redwood trees och Highway one. Höstfärger, nationalparker och upplevelser. Troligtvis börjar vi med att köra norrut till Kanada i ett par veckor, för att uppleva Vancouver med omnejd. Vancouver island har ett milt klimat och är tydligen dit alla kanadensiska vanlifers drar på vintern så det låter ju som ett bra första stopp.

Tips från resebloggarna

Mina resebloggarkollegor har naturligtvis skrivit ett gäng inlägg om USA, här är några av deras favoriter:

Road trip i British Colombia, Kanada

Eva på Rucksack.se har en hel avdelning på bloggen om Kanada – och hennes roadtripinlägg om British Colombia gör att jag vill åka nu, nu!

Bungyjump i Whistler / Grouse mountain

Dryden tar med oss till vårvintern i Whistler. Och nu låter det ju lite kallt för när vi ska dit – men annars verkar ju 60 m bungyjump i Whistler riktigt coolt!  Grouse mountain låter ju också häftigt, strax norr om Vancouver ligger det här bergsområdet där man dessutom kan få se grizzlybjörnar i ett litet habitat.

10 saker att göra i San Fransisco

Ann-Louise på Stad till strand tipsar om 10 saker att göra i San Fransisco (och det är klart man vill se Painted Ladies och Golden Gate bridge!)

Världens bästa boardwalk

Inger på Halloj världen har hittat världens bästa boardwalk. Nix, inte Santa Monica eller Copacabana…utan Newport Beach söder om Los Angeles! Hon skriver också om två guldgrävarstäder i Kalifornien, låter som ett måste!

Har du några tips om platser att besöka, saker vi inte får missa, bästa donutstället, vilda nationalparker med magiska utsikter eller en grym diner? Kommentera gärna nedan, och klicka på hjärtat om du gillar inlägget!

1 comment

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close