Resedrömmar & throwback till tidigare vårar

Alltså, vad man har kopplat bort resetankarna nu i coronatider (och baby-väntar-tider). Jag drömmer om att resa, men det känns som det var sjukt länge sen jag stod på en flygplats, med packad väska och tankarna redan i ett annat land. Och det var det ju också, även om jag i september fick till en weekend i Lissabon & en jobbvecka i Ericeira.

2020 åkte vi skidor i Tignes, där vi möttes av Disneystora snöflingor och fick stavdjup puderåkning och riktigt fina offpistturer. Visserligen i mars, men det får räknas, det var precis sista veckan innan corona ställde världen på ända. En riktigt bra resa, med bra utveckling i skidåkningen och grymt fin skidåkning.

Offpiste skiers in Tignes

Skiers

Forest run in Tignes

Påsken 2019 spenderade vi magiska (ja, magiska!) dagar med toppturande i Norge. Kommer du ihåg den påsken, när det var sjukt fint väder och hela Instagram exploderade av utomhusbilder?

Vi njöt av bergsluft, gick på topptur i sport-BH och solkräm och hade rolig slush-åkning på vägen ner. Drack Moët på bergstoppar, åt middag utomhus i snön på bryggan på kvällen och mjukade upp stela, trötta muskler i bastun med panoramautsikt över sjön och bergen i Haukeliseter.

topptur haukeliseter

Tjejerna på toppen av Stavsnuten, topptur!

Explorista på topptur, dricker Moët Chandon toppbubbel

Lunchpaus topptur Stavsnuten

Topptursgäng på väg uppför

I april 2019 skrev jag också en reselista, och bara genom att läsa det inlägget igen väcks reselusten. Palmer på Borneo, crappy hotellrum på Belize och episka MC-resor i naturens bästa plats Patagonien.

Jag skrev också om en vårwinterweekend på Kebnekaises fjällstation, en helg jag nog aldrig kommer att glömma. Delvis för att det var precis samtidigt som den otroligt tragiska flygolyckan med en militär Herkules, och delvis för att vi fick isklättra, åka på tur och njuta av en härlig vårvinter-helg i ett av Sveriges finaste områden.

Explorista kebnekaise

Turskidor vid Kebnekaise

Emmi isklättrar

2018 spenderade vi april i Costa Rica, där vi hyrde en 4×4-bil och reste runt i stora delar av landet – från surfstränder runt Santa Teresa till vulkaner och tempererade regnskogar.

Vi besökte chokladplantage (eller ja, kakaoplantage, men det är ju nästan samma grej!) där vi fick testa riktigt raw chocolate, åkte båt till karibiska Tortuguero där vi stod 1,5 meter från vilda sengångare och såg mängder av häftiga fåglar, ödlor och myrslokar.

surfbrädor solnedgång samara

utsikt över strand

jeep på strand i costa rica

iguana i träd

kakaobönor i olika färger

Vi har lite nya, stora reseplaner framöver – men det återstår att se om de kan bli till verklighet eller inte. Kan avslöja engelskspråkiga länder, höst och äventyr, mer kommer om det blir av! Fram tills dess ser jag fram emot små äventyr i vanen, upptäcka ännu mer av Sverige och kanske Europa och njuta av alla äventyr som finns här hemma!

Jag är helt öppen för att resa igen, och det finns många resmål som funkar väldigt bra just nu – men som höggravid var det inte riktigt läge (och dessutom får man ju inte flyga!) och med en två veckor gammal Zack myser vi med småäventyr hemma ett tag. Jag hoppas på en säker öppning av Europa framåt sommaren, och håller tummarna för att vi i höst ska kunna ta oss längre ut i världen än så.

Hur går dina resetankar – är du öppen för att resa eller avvaktar du med att boka något?

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close