Bilder från mysiga, spanska byn Vejer de la frontera

En vindstilla dag förra veckan spenderades med en liten roadtrip till Vejer de la frontera, en supermysig liten by med otrolig utsikt!

Dagarna utan vind blir färre och färre, men när de väl kommer passar vi på att göra saker vi prioriterar ner när surfen är bra. Som mountainbike, ridning eller roadtrips. Söndagar här innebär enormt mycket trafik – vägen norrut leder mot stränderna och söndagar är spanjorernas lediga dag vilket de tydligen gärna tillbringar på stranden. Vi skulle köra norrut, men när vi såg trafiken valde vi att åka österut istället och efter en ganska lång sväng på spanska landsbygden (som inte är så spännande här nere) hamnade vi i den vita lilla byn Vejer de la frontera som ligger högt uppe på sidan av ett litet berg.

Byn är charmig, gammal och full av vita hus, torg, palmer och blommor i mängder. Apelsinträden är fulla med apelsiner, hur fint är inte det? Vi stannade här ett par timmar, tog en lunch på ett mysigt torg och efter en kort, men väldigt kuperad promenad innanför stadens gamla stenmurar pausade vi för en glass i skuggan. Termometern visade en bit över 30 grader och med solen stekande från klarblå himmel valde vi sedan att fortsätta ner mot kusten och vackra stranden Bolonia.

Bolonia är enligt en artikel på Vagabond klassad som en av Spaniens vackraste stränder så det var roligt att åka dit just av den anledningen, men även om stranden var fin finns det många lika fina stränder här nere. Vi avslutade dagen med ett bad i varmt Atlantvatten, eftersom det var ganska långgrunt var vattnet väl uppvärmt och vi låg nog i 15 minuter, superskönt efter en svettig dag i bilen!

Har du vägarna förbi så är absolut Vejer de la frontera värt ett besök, och så även Bolonia.

vejer de la frontera fontän pelagonier bougainvillea spanskt torg vejer de la frontera torg i spanien lila blommande träd vejer de la frontera torg skylt och blomkrukor på vägg café vejer de la frontera utsikt

2 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close