Europaäventyr på hoj coming up

500 mil & 5-6 länder framför oss – och sedan ett par timmar tillbaka är vi på resande fot. Senast vi var på MC-äventyr var i Patagonien 2015 och även om den här gången blir lite mer civiliserad med asfaltsvägar, turistfyllda Alpbyar och mysigt boende på Bed & breakfast så kommer det bli sjukt kul!

Med kommer också lillbrorsan & hans härliga tjej Åsa – dreamteam! Sist jag och brorsan reste ihop var vi i Nepal tillsammans med min äldsta bror som faktiskt också är i Alperna nu, men inte på hojsemester med oss utan för att klättra Matterhorn från Cervinia-sidan. Lycka till bro! Inser förresten precis att jag inte har skrivit om min vandring till Everest Base camp 2014, hur kan jag ha missat det? Det blir ett inlägg framöver.

Packningen är klar, vi håller tummarna för bra väder och börjar resan med färjan Trelleborg-Sassnitz idag. Imorgon kör vi genom Polen till tjeckiska gränsen, dagen efter vidare genom Tjeckien till norra Österrike och sedan över Grossglockner-passet in mot Italien. Här kan du läsa hela resplanen!

Häng med på Instastories

Är pepp på att fota igen, så kul! Bilderna nedan är tagna med lilla GM1an och även tar väldigt bra bilder för en minikamera är det inte en systemare, och till Alperna hänger både den och min älskade Nikon D610 24-70 2.8 med i väskan – jag lovar massor av bilder när jag kommer hem! Vi blir borta knappt två veckor, häng med mig på Insta Stories (explorista_se), lovar massor av uppdateringar längs vägen!

blommande fält utsikt minishetlandsponny glass

Min semester började i fredags och sedan dess har jag och sambon hunnit med en sväng med övernattning i Halmstad, en så mysig stad! En sväng till Riccardos fick det bli efter rekommendationer från bloggvärlden och en natt på First hotel Mårtenson, helt ok & väldigt trevlig personal även om rummen kanske inte var något speciellt.

riccardos glasscafe halmstad trädgård riccardos glasscafe halmstad

Hitta mer inspiration hos…

Fler som har gjort härliga saker är Sara som spenderade en natt i sovsäck på fjället (underbart!), Katta som har varit i Njupeskär och Fulufjäll ihop med Katarina som har varit på roadtrip och hälsat på Dryden & gått Forsaleden. Dessutom har Mickan & Emelie har hållit i seglarläger för tjejer, och även om jag inte är en seglare ser det sjukt härligt ut!

blommande fält riccardos glasscafe halmstad

2 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close