Boktips mental träning & personlig utveckling

Personlig utveckling är ett ämne jag tycker är väldigt intressant och mental träning är en stor del i det hela. För många av oss är motion och den fysiska träningen självklar, medan väldigt få personer tar sig tid att reflektera och utveckla sin inre styrka. Se på idrottares målsättningar och affirmationer, de om några är duktiga på mental träning!

Om du intresserar dig för ämnet kan jag rekommendera två böcker jag verkligen gillar (och de kostar bara 97 kr tillsammans, köp köp!);

Det blir alltid som man har tänkt sig – Olof Frölander

Vad hade höjdhopparen Patrik Sjöberg gemensamt med Nelson Mandela? Vad förenar friidrottsstjärnan Carolina Klüft och Sarah Wägnert som berättade om missförhållandena på ett vårdhem? En sak är i alla fall säkert: de hade mental styrka.

Mental styrka, precis som fysisk styrka, är något man kan öva upp. Mental styrketräning innebär att stärka sina mentala muskler, att bli en spelare, inte bara en spelpjäs, på livets spelplan.

Att välja glädje – Kay Pollak

Att välja glädje är en bok om att växa och utvecklas som människa. Det är en bok att läsa när man känner att man vill något mer med sig själv och sitt liv. Boken är full av övningar och redskap för hur du kan skapa ett bättre liv för dig själv och de människor du möter. Hur du kan göra för att må bättre, få det lättare i möten med andra människor, uppnå större balans och närvaro, känna dig lyckligare och friare. Bli mindre sårbar.

172033084_106f34b7-d624-4113-b51a-aa243c122bf9

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close