Det blåser! Kitesurf i Apelviken

Efter flera dagar av väntande – blåser det tillräckligt? Yes! Blåser det i rätt vindriktning? No! – så var det roligt när prognosen för söndagen började se bättre ut. Eftersom vi inte riktigt kan det här så spanade vi i GBG Kitemafia-gruppen på Facebook, nån mer som tror på vädret och ska ut? Och jo, det var ett par stycken till som trodde på vädret.

Söndag morgon och mysfrukost, sedan bilen mot Varberg och Läjet. Vi kan ju inte riktigt det här med olika spots än, men det lät bra. Ingen där när vi kom dit, så vi åkte till Apelviken istället. Efter att ha tröttnat på att flänga runt och inse att ingen annan kitar så tänkte vi, skitsamma, nu kör vi ändå.

Började med min nya (tack surfers.se!) RRD Vision 10,5 m2 2014. Efter flera misslyckade launchförsök där kiten mest ville bada, och vi försökte komma överens om hur vi skulle göra i blåst, vågor och med 25 meter i mellan oss gav vi upp och tog oss in till stranden igen. Note to self: Det går inte prata med någon som inte hör, och det hjälper inte att skrika. Intercom någon?

En bulle senare (stort plus till Coops café, gofika!) så gav vi oss ut med den andra kiten, en Cabrinha Vector 12 m2. Mycket lättare att launcha, gick direkt! Tränade att ta upp och ner kiten, ta fart och svänga. Tänkte ge oss på brädstarter, men en ickeinställd bräda i kombination med flera vågor över huvudet gjorde att vi avslutade. Efter lite efterforskningar så insåg vi på vägen hem att Apelviken verkar vara vågigt för det mesta, och nu i början känns plattvatten som en bättre idé. Men det kan man ju inte veta innan man har testat. :D

Det är varmt och skönt så länge man är i vattnet, men rutinen för att komma ut ur en våtdräkt på ett smidigt sätt har inte riktigt satt sig. Jag hoppar mest runt på en fot och försöker dra i våtdräkten/skorna med den andra, graciöst som en ballerina. Det tar en mindre evighet just nu att komma ur all utrustning och i kläderna igen, vilket är lite småkyligt. Finns det någon tutorial på YouTube för detta? :)

kitesurfer kitesurfer RRD vision 10,5 2014

3 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close