AIM Challenge i Lindvallen 2015 – Race report & bilder

Orientera, lägga upp strategi, skratta, cykla, klafsa genom träsk, hjälpas åt, käka brownies & Runekakor. Cykla, springa, simma och cykla ännu mer. AIM Challenge blev en grymt rolig upplevelse!

Jag och sambon körde som en lag i mixklassen, med enda målsättningen att ha grymt roligt! Vi hade inga mål vare sig med poäng eller antal plockade kontroller, utan gick ut för att ha riktigt roligt och samarbeta bra ihop. Ihop med två vänner som anlände stilfullt med snyggt ekipage, se bild nedan, hyrde vi en stuga i närheten av starten.

Vi fick kartan och strategimässigt blev vi inte mycket klokare genom att titta på den, så vi valde ut ett par kontroller och gav oss av. Cyklade, hittade och plockade kontroller.

multisport tjej

Susade ner mot Sälen by, tog en kontroll och en medhavd brownie på vägen. Gick med cyklarna på en svårcyklad, väldigt mygginvaderad stig i 15 minuter – myggsprayet var guld värt och vi akutstannade mitt i vägen för att spraya på! Vidare norrut på grusvägar, upp upp upp! Trampa, starka ben. Vi kopplade ihop cyklarna med klätterslinga, karbinhakar och transportgrimskaft med panikhake från Hööks, så min kära sambo fick dra i uppförsbackarna. Grymt bra, på så sätt sparade vi tid och kraft och även han som starkare fick ta ut sig.

Vi hjälptes åt att nå kontroller högt upp på stolpar, navigera och hitta rätt. Vatten i Camelback, Runekakor och hembakta brownies fick bli vätskan & energin för dagen. Sambon fick ta en simkontroll i kyligt vatten, sedan begav vi oss upp i den låååånga backen mot Lindvallen igen, vilket tog drygt en halvtimme. Två kontroller på vägen, varav en ute i en myr – snacka om blöta skor efteråt, och sedan upp i Gustavsliften för att ta fjällkontrollerna.

start aim challengecyklar i köket

Vi hann med 3 kontroller på fjället och avslutade tävlingen med att springa ner för en av slalombackarna och cykla sista biten in i mål. 20 kontroller och 6 mil cyklade på 5 timmar och 54 minuter, målgång med 6 minuter till godo.

Grymt kul dag, galet rolig tävling och ett stort tack till alla arrangörer för ett väldigt bra ordnat evenemang jag sent kommer glömma! Räkna med oss i kommande race – då med poängmål i sikte!

cyklar fjället

spångcykling lift mountainbike karta multisport lindvallsbacken porsche med mountainbikes mygg multisport utsikt sälenfjällen cykeltjej team multisport badande killetjej i cykelkläder kille  multisportlag sälen teamwork lindvallsbacken cyklar i liften spångcykling team multisport målgång aim challengeaim challenge lag

9 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close