En helg i Åre

Efter ett lugnt nyårsfirande tog vi nattåget upp till Åre – en så himla smidig grej! Hoppa på i Göteborg, vakna i Åre. Inga stopp, inget krångel, 2000 kr t.o.r. I Åre mötte vi upp Sara, lånade hennes frihetsbil och körde genom ett regnigt, blött Åre för att dumpa av grejer i hennes lägenhet och jobba en stund.

Mitt på dagen stack vi in till byn för att klämma och känna på lite nya outdoorkläder, alltid kul att kolla in alla brandstores! Sen, en blåbärspaj på Espresso House på torget, lite mer jobb med utsikt över alla människor med skidor över axeln – härlig jobbvy ändå!

Sara Rönne och Emmi Explorista

Fredagen bjöd på storm och efter en förmiddags jobb i soffan stack vi ut på miniäventyr. Tog med oss termosar och sittunderlag, fullt inpackade i varma kläder och mötte upp Åsa Ehrnholm & Fredrik. En kort snövandring i whiteout och stormvindar resulterade i att vi kom fram till ett fullt vindskydd, så vi kollade kartan, vände om och hittade en annan plats istället. Det blev eld, varm choklad och varm äppelmust. Och grillade kanelbullar – det är bästa grejen att ha med sig ut hörni, så gott!

Snöig skog Eld i snö Sara Rönne

Kvällarna fylldes av långa samtal om drömmar, life design och ett och annat glas bubbel. Om investeringar, om livsbeslut och med en himla massa skratt och igenkänning. Och så hann vi med att börja sträckkolla Messiah på Netflix, den kan rekommenderas!

På lördagen vaknade vi upp till ett snöigt Åre, vädret hade slagit om och bäddat in byn i vitt fluff. Happiness! Jag och sambon hade lavinkurs både lördagen och söndagen, och båda dagarna bjöd på puder, snö, vind och riktigt lavinväder så det var perfekt för att se på olika förhållanden och hur vädret påverkar olika riktningar på berget. Vi var ett härligt gäng och det var galet roligt att stå på skidor igen!

Sambon Förå gruva Explorista

På söndagen knep min sambo sista platsen hem på nattåget medan jag stannade kvar ytterligare en dag, och i måndags blev det en förmiddag av hemmahäng, bloggprat och contentfunderingar innan vi stack ut på en utflykt till Fröå gruva – fin utflyktsplats i Åre med härlig utsikt över bergen. Sara stack iväg på ett PT-pass, och jag satte mig på ett café i byn för lite bloggjobb.

På kvällen installerade jag mig i en vagn på nattåget till Göteborg och fick en bra natts sömn innan jag landade in i Göteborg igår morse igen med outdoordelen av mig lite mer nöjd!

Happy helg & happy start på nya året helt enkelt!

Utsikt över vintersjö

2 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close