Mitt ledord för 2020

Woohoo – januari, nytt år och nytt decennium – fattar du vad mycket kul vi kan hitta på de närmsta tio åren på det nya decenniet? Vad vi kan fylla våra dagar med, vilka häftiga utmaningar som står framför oss, vilka inspirerande människor vi kommer att möta och vilka coola upplevelser vi kommer att få? Min januari började med sovmorgon, promenad, pannkaksfrukost, bloggande, en lugn dag och sedan tåget upp till Åre. En kick-ass outdoorstart på året med härliga människor, kan det bli bättre?

explorista pepp 2020

I var och varannan blogg ser man ledord, fokus och tankar för 2020. Jag har många ord i huvudet, men inget som har känts riktigt rätt. Jag vill fokusera på investeringar det här året, göra mer aktiva val och bli mer insatt. Jag har redan väldigt väl genomtänka investeringar i både aktier och fonder, men de är långsiktiga och jag vill också lära mig mer och se möjligheter i mer kortsiktiga affärer.

Jag vill spendera mycket tid utomhus – vädret är sekundärt för mig, det handlar som bekant bara om att ha rätt kläder. Och det behöver inte vara stort eller krångligt, bara en promenad eller en frukost i skogen istället för inomhus. Jag vill resa, jag vill syssla med mina aktiva intressen, jag vill lära mig nya saker och jag värdesätter min frihet – men det är inget nytt och det mesta av det känns redan som att det är på banan.

Balans var ledordet för 2019, ett välbehövligt ord efter ett alltför stressigt 2018. Och jag känner att det var ett bra ledord, och ett ledord jag har kunnat följa. Ta aktiva beslut för att nå en bättre balans i tillvaron, och se till att snabbt bryta trenden om jag ser att det blir för mycket jobb och stress. Och med balans i ryggen så blir ledordet för 2020:

Moments

Jag vill skapa moments – och ta vara på dem. Spendera kvalitetstid på små grejer, och stora grejer. Att fokusera på en sak åt gången, att lägga tid och energi på det jag gör just nu. Skapa moments i vardagen: ett glas bubbel en tisdag eller fira en söndagmorgon med en löptur i snöyra.

Jag vill ge tid åt träning, rolig träning, inte bara stressa till gymmet och få det gjort – utan faktiskt ta mig tid att göra det till en härlig stund. Jag vill att bloggen ska få sina moments, lite kärlek till inläggen snarare än att bara skriva för skrivandets skull. Moments med vänner, kärlek och familj – planera något speciellt istället för att bara ses och samtidigt ha fullt upp med annat. #collectmoments

Så, MOMENTS it is och jag har bestämt mig för att 2020 kommer att bli awesome – are you with me?

1 comment

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close