Fem äventyrliga race jag är sugen på i sommar

Det där med att springa lopp har aldrig varit min grej, och innan 2018 hade jag aldrig sprungit ett lopp över huvud taget. Då sprang jag Tjejmilen halvmaraton i Stockholm, en härlig vårdag men ett riktigt tufft lopp – jag tränade upp mig från 0-100 på väldigt kort tid, drog på mig benhinneinflammation och kunde inte träna något alls de sista tre veckorna innan loppet.

Pannbenet är vältränat iaf, och jag hade bestämt mig för att springa hela loppet utan att gå ett steg, vilket jag också gjorde – och snittade 2,1 mil på 2.24 h med 200 i MEDELPULS. Ok att jag är högpulsad med en maxpuls runt 212, men det var helt klart lite kämpigt.

explorista efter målgång tjejmilen 21k

Never again sa jag då, och det är väl lite så jag känner kring lopp på asfalt generellt – inte sugen på asfaltslopp, inte sugen på triathlon och landsvägscykling.

Men – andra loppet/racet jag har gjort i mitt liv var AIM Challenge, en multisporttävling på 6 timmar i Sälen, och det var sjukt kul! Här kan du hitta min race report om du är nyfiken på att läsa mer. Det är ju sånt här jag ska göra! Har spanat lite på race och lopp för att hitta något kul att ha som mål framöver, och här är fem tävlingar jag är sugen på att göra!

multisport tjej

Idre fjällmaraton 28 augusti

Om jag ska springa fler tävlingar ska det vara trail. Eller i fjällen. Eller både och. Idre fjällmaraton lockar, med banor på 84 km, 45 km, 28 km och 12 km. Högfjäll, bergtoppar i horisonten och doften av fjäll, det här känns helt klart som min grej. Om jag ska göra det i år är 12 km den distans jag kommer att satsa på, men det återstår att se hur jag mår efter graviditeten och hur kroppen återhämtar sig.

Fjällnatten 3 september

Fjällnatten är ett 12 km-lopp i mörker som anordnas av Sälen fjällmaraton, där man springer på stigar och över toppar på fjället med pannlampa. Låter det inte häftigt? Helt klart också ett alternativ om kroppen vill sig, och lite närmre Göteborg än Idre!

AIM challenge 7 augusti

Åhh, vad jag vill göra AIM Challenge igen. Nackdelen? Det ligger alltid mitt i semestern, och då är jag alltid någon annanstans. AIM Challenge är nordens största multisporttävling, med mountainbike och löpning, med äventyrsstationer och orientering. Hitta flest kontroller på 6 timmar, och sätt ditt egna mål – vinna eller bara komma i mål? Det finns en variant i Hemsedal också som är i augusti, och en redan nu i maj i Ulricehamn. Lovar att du får en kul dag om du testar!

multisportlag

multisport kontroll i nät

teamwork

BAMM – Björkliden Arctic Mountain Marathon 6-7 augusti

Har länge varit sugen på BAMM – ett terränglopp i fjällen med en natts övernattning. Det finns fyra klasser: 10, 30, 50 och 70 km. 10 km är en dagstävling, men i de övriga övernattar du, varav du i de två längsta springer med all utrustning för att klara en natt på fjället. Det låter som en tuff, men rolig, utmaning och någon gång ska jag definitivt göra den, även om det under 2021 kanske inte är rimligt med den typen av utmaning.

Sportkullan Adventure race

Sportkullan är en äventyrstävling i Dalarna, endast för tjejer, med mountainbike och löpning, luftmadrasspaddling och äventyrsmoment. Man navigerar med karta och kompass, väljer egna vägval och ska ta sig till mållinjen efter att man har hittat kontrollerna. Låter som ett riktigt roligt race, men tyvärr så vet jag inte om det planeras något för 2021 efter att 2020 års lopp blev inställt.

Har du några race eller lopp du planerar att göra i år? Kommentera, och klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close