Julpyntsfavoriter & vinteräventyr

Vi har haft en jättefin helg, men lussebullsbakning och mountainbike i skogen och glöggfika med eld och fikabuffé på andra advent. Ses ute verkar vara det nya svarta, och jag gillar det! Härligt att komma ut i skogen, få frisk luft och träffa vänner, jag tror vi behöver det nu, att vi faktiskt får till att ses.

Utefika

På jobbet märks det att det bara är några veckor till jul – kampanjer ska sammanfattas, budgetar ska sättas, marknadsplanen för 2021 ska göras och målen ska spikas. Många möten för att landa allt inför julledigheten, så att vi kan gå in i ett 2021 med ny energi. 2020 har varit ett tufft år för oss i resebranschen på alla sätt, men det känns väldigt kul att nu i efterhand inse att vi (på Lapoint surf camps) har lyckats ta oss igenom det här på ett bra sätt och har bra känsla inför nästa år.

Jag börjar få snö- och bergcravings (who am I kidding – det har jag haft sen i oktober!) och med 5 konstanta plusgrader i Göteborg tittar vi på möjligheter att komma iväg norröver. Vi har ju vanen som är kittad för vinter och börjar spåna topptursidéer, destinationer och kolla snönivåer. Troligtvis rullar vi iväg norrut i slutet av december – men var och hur länge är inte bestämt. Det blir nog någon form av roadtrip, att åka dit där snön ser bra ut och turerna verkar härliga!

I helgen fixade vi några grejer som behövs för vintervanlife, och vi har två grejer kvar att fixa: våtrumsmatta i badrummet och en elkoppling på utsidan av vanen så att vi kan koppla upp oss mot el om det skulle behövas. Planen är att få det gjort dagarna innan jul för att sedan vara redo att sticka framåt nyår! Katterna följer med såklart, så det blir nog en provtur med vanen med nya lilla kattungen Pow i helgen för att se att allt funkar – ska man bli adventure cat får man lära sig i tid!

Pow bengalkatt

Hemma är det hyacinter och amaryllis som blommar och doftar, det lyser av tända ljus och luktar nybakade saffransrecept. Julmusiken går varm på Sonos och jag ser fram emot att lyssna på Musikhjälpen som börjar nästa vecka! När det kommer till julpynt finns det så himla mycket fint – jag gillar verkligen de här pappersgranarna som jag köpte på Systrarna Grene.

Pappersgranar julpynt

I sociala medier får jag upp massor av artiklar om julpynt –  bland annat om att julpynta ute, enkelt julpyssel eller hur man slår in paket på bästa sätt. Bäst gillar jag stilrent julpynt och att plocka in mossa, minigranar och granris eller lingronris från skogen och sätta ihop i fina glasflaskor är fint!

Julpynt i vaser

Har du haft en bra helg? Kommentera gärna eller klicka på hjärtat!

 

 

 

2 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close