Ge bort en julklapp som berör!

everyday stories julkalenderJulklappar som förändrar framtiden

Dagens lucka i julkalendern handlar inte om dig, inte om konsumtion eller att vinna. Det handlar om att vi kan göra nytta. Jag brukar alltid köpa någon sådan här julklapp, någon liten gåva som inte kostar så mycket men som betyder väldigt mycket i andra delar av världen – och som berör den som får den. Och visst har du också råd?

Hos Läkarmissionen.se hittar du julgåvor som verkligen kommer till nytta. Här är tre exempel:

Stöd till Panzisjukhuset, 60 kr

När allvarligt undernärda barn klarar av att äta själva är den värsta krisen över. Ge en julgåva som hjälper utsatta familjer i östra DR Kongo.

Skoluniform, ryggsäck och skor till Honduras, 100 kr

För de fattigaste familjerna, där föräldrarna själva ofta är analfabeter, är kostnaden för skoluniformer och material ett stort problem. Med skolpaketet ser du till att barn från slumområden i Honduras huvudstad Tegucigalpa kan börja skolan. Bristen på skolgång och utbildning gör att det är svårt för människor att ta sig ut fattigdom, därför är stöd till utbildning den bästa ”hjälp till självhjälp” som du kan ge.

Griskulting till Nicaragua, 250 kr

Deltagarna i projektet är oftast ensamstående mammor som också går kurser för vuxna analfabeter. Grisuppfödningen ger dem en möjlighet att tjäna ihop pengar till skolavgifter, sjukvård och andra viktiga saker.

Läkarmissionen har sedan 1958 arbetat för att förändra framtiden för utsatta människor. Tack vare gåvor från privatpersoner i Sverige kan man varje år förmedla omkring 100 miljoner kronor till hjälpinsatser i fyra världsdelar.

läkarmissionen

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close