Vancouver Island – Roadtrip USA & Kanada – del 2

Du har ju säkert läst hur osugna vi var på att åka till Vancouver Island (om inte annat kan du göra det här) – inte för att ön verkade tråkig utan helt enkelt för att första tiden i USA och Kanada var lite…jobbig. Men väl över – så värt! Vi började vår resa med att ta den gamla vägen norrut från Nanaimo, som gick genom små byar precis längs med vattnet.

Strax utanför Campbell River stannade vi över natten, och dagen efter vandrade vi i området runt Elk falls, ett av de mest kända vattenfallen här. Det är lättillgängligt, vackert och stort. Långa hängbroar och mäktiga red cedar trees.

Sen satte vi kurs mot nästa stopp – den lilla surfstaden Tofino. Viben kändes redan när vi körde in i stan, små surf snacks överallt, mysiga butiker i varje liten gränd och åker du hit har du definitivt inga problem att hitta bra mat eller god fika.

Tofino kändes lite sådär härligt som det gör i mysiga surfstäder. Folk är vänliga, entreprenörsandan på topp och stämningen är välkomnande. Vi tog resans hittills bästa fika på Savory Island Pie company, som låg i hamnen strax utanför centrum. Rabarberpaj med hallon – har du inte testat den kombon så gör det!

Från Radar hill fick vi en grym utsikt med solen i ryggen, och på Rainforest walk promenerade vi fullmunderade i Goretex med regnet som vräkte ner – men det var lika fint ändå! Och utanför vår camping i Cox Bay fick jag till resans första löptur. Bland hundar och surfare och drivved och klippor. Benen fick kämpa lite extra i sanden och hjärtat gjorde glädjevolter av att få jobba ordentligt igen!

Efter en knapp vecka på Vancouver Island bestämde vi oss för att köra mot nästa stopp på resan, Vancouver, som också blev vårt sista stopp i Kanada. Vancouver Island är fint, och det finns säkerligen massor mer att se, men det tar vi nästa gång!

Klicka gärna på hjärtat om du gillar inlägget!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close