Buenos Aires

Buenos Aires är helt klart en färggrann stad! Staden badar i grönska – träd, parker och alléer så långt ögat kan nå. Eftersom det ligger långt från ekvatorn (Buenos Aires ligger nedanför hela Afrika i breddgrad sett!) så är det inte alls bränt, utan ganska likt Sverige – men allt är mycket större! Stora hus, stora träd, stora buskar…vackert!

Börja dagen med en morgonjogg i en av stadens vackra parker, ät medialunas con café till frukost på ett mysigt fik och titta på myllret av människor. Missa inte La Recoleta, kyrkogården mitt i stan där Evita (Eva Perón) är begravd. Inte heller får du missa någon av stadens marknader eller ta en tango på valfri milonga, någon av de tangoklubbar du finner i staden. Bor gör man smidigt i lägenhet, vi hyrde en stor lägenhet billigare än ett hotellrum, mitt i stan!

Buenos Aires är en stad där man direkt känner sig som hemma. Inga superstora sevärdheter, men mysiga marknader att strosa runt på och bohemiska caféer att besöka. På nätet läser man mycket varningar om turistrån, men jag upplevde staden som väldigt säker och trevlig, till skillnad från Rio De Janeiro och vissa andra städer jag har besökt.

Argentina är kända för sitt kött, och det av en anledning. Många bra restauranger med otroligt gott kött, och för den delen – vin från Argentinas eget vindistrikt Mendoza! Avsluta dagen med att gå på engelskspråkig stand up på GringGo Comedy Club, superduktiga komiker och härlig stämning!

Argentina är ett land jag definitivt kommer att åka tillbaka till och varmt kan rekommendera!

tango i Buenos aires Buenos aires Buenos aires Buenos aires Buenos aires Buenos aires Buenos aires Buenos aires

2 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close