Att rida utomlands – uppleva, resa, upptäcka!

Jag älskar att rida utomlands, upptäcka naturen på ett nytt ställe till häst. Känslan, vänskapen, värmen – att umgås med djur ger så mycket tillbaka.

Jag har ridit två veckor och tältat i Arizonas öknen, jag har ridit nordsvensk i kallaste svenska vintern, långt ifrån stigarna och genom massor av snö.

Jag har studsat runt på islandshäst och skrattat åt hur roliga mina vänner ser ut i ridhjälm och jag har upplevt den magiska känslan av att vara ute i skogen hur länge som helst med en trogen vän – hoppat, galopperat, skrittat bland höstlöven. Tittat på fina utsikter och tacksamt värmt händerna under manen.

Jag har galopperat i en halvmeter snö på ett fält en stjärnklar kväll i 23 minusgrader under fullmånen, och jag har ridit under stora träd och genom midjehögt gräs på Pampas-slätten i Argentina. 

Jag har upplevt så mycket från hästryggen och jag hoppas att både du och jag får uppleva massor, massor mer med våra fyrfota vänner.

Hur tycker du om att uppleva naturen och nya platser?

rida i arizonas öken rida på pampas ridning i paddock ridningtarifa-2

6 comments

  1. Men wooow vad härligt det ser ut! Kan verkligen sakna att rida och skulle gärna upptäcka nya platser från hästryggen :)

  2. Äälskar att upptäcka platser till häst! Om du inte har testat det än så kan jag varmt rekommendera Trumvallens fjällridning. Helt unikt och en magisk upplevelse. De har mestadels nordsvenskar som klarar av den knixigaste terrängen otroligt bra. Grymma westernskolade hästar.

  3. Så härligt det ser ut! :) Jag gillar tanken på att rida, men har alltid varit lite smårädd/nervös med hästar, ifall jag inte klickar med hästan totalt från första stund vill säga. Så jag vet inte om jag skulle rida utomlands, för jag minimerar gärna riskerna för att råka ut för någon olycka när jag är på okänd mark. Eventuellt skulle jag kanske rida islandshäst på Island. :)

    1. Ja, det förstår jag verkligen. Själv har jag ju ridit i hela mitt liv och vet hur jag hanterar de flesta hästar och situationer och då blir det naturligtvis lite annorlunda och mindre risk. Islandshäst på Island står på min bucketlist, låter så mysigt!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close