Home sweet home – nu är vi på plats i Åre!

Snön yr från tunna moln, det är soligt samtidigt som det snöar och det är 120 cm snö i terrängen. Äntligen är vi här, och det känns som hemma. Med bergen och snön, med lugnet och alla aktiviteter runt hörnet. Hej Åre!

Vi har packat pjäxor och topptursskidor, längdskidor och multisportvagn till tiny. Beställt snöskor och nya solglasögon. Lastat in termosar, tält, sittunderlag och skalkläder. För yes, snacka om att jag längtar efter en aktiv “vardag” här uppe. Jag vill upptäcka allt som Åretrakten har att erbjuda!

Vi har varit i Sverige i två veckor nu, träffat familj och bara tagit det lugnt. I Jönköping gick vi ut och åt middag på Ombrelli, en bra italiensk restaurang som ligger på Munksjöns brygga. Tog ett glas bubbel på franska restaurangen La Vue först, fira att vi är hemma igen! Här ligger också caféet Bryggan, som är en favorit i stan där vi fick till en fika med Emma, Andreas & deras tiny J som var på väg ner från fjällen i deras van efter sex veckors roadtrippande och skidåkande. Pepp med härliga vänner!

En löptur och ett gympass blev det också, så skönt att röra på kroppen efter långa flygresor. Och fredag morgon för nästan två veckor sen började jag med minusgrader och sol och lurviga fyrbeningar. Jag och Åsa tog en härlig ridtur ute i skogen, så glad att ha lyxen att låna häst och rida när jag är hemma! Yes, jag har ridit i hela mitt liv av och till, men nu när jag inte rider kontinuerligt är det lyx att få ta ut hennes Ashton på en galopp på små skogsstigar.

Vårt hus som vi hyr ligger 25 minuter från Åre – och mitt emellan Åre och Storulvåns fjällstation, och tittar jag ut till höger från vardagsrumsfönstret ser jag Snasahögarna som sträcker sig mot himlen. Perfekt läge för äventyr tänker jag och det kliar i hela kroppen att komma ut och upptäcka!

Vad är dina bästa tips för Åretrakten?

4 comments

 1. Kolla alla tips från Sara Rönne, som ju bor och äventyrar i Åre.
  Bra leder fanns förut i en app, nu finns de på aretrails.com.
  Flyg tandemskärmflyg med Skysport
  För övrigt: Tännforsen, Ristafallet, Ullådalen, Middagsvalen, Vålådalen, Ottsjö, Platåleden, Höghöjdsparken med spektakulära ziplines precis på andra sidan gränsen = Rypetoppen.
  Fröå gruva med trevlig lunchrestaurang Bergsstugan.
  Ät vegetarisk lunchbuffe på Kretsloppshuset i Mörsil. Handla chark och kött på Undersåkers charkuterifabrik och choklad på Åre chokladfabrik.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close