Hej måndag & hej oktober!

Happy Monday! September har verkligen rusat förbi, men ändå känns det som det var sjukt länge sen det var augusti.

När man tittar tillbaka så finns det liksom inte så många minnen från september, så den känns väldigt kort samtidigt som det känns som hundra år sedan jag fyllde år, vilket jag gjorde i slutet av augusti. Det har varit alldeles för mycket jobb, stress och mindre av energipåfyllning de senaste sex veckorna vilket börjar kännas.

Har ni tänkt på att det blir så, att det känns som tiden går mycket fortare om man inte fyller dagarna med aktiviteter, träning & roliga grejer? Nej, fram för fler vardagsäventyr!

utsikt över rocksjön, höst i jönköping

Oktober ska bli lugnare. Mer kvalitet, mindre stress och mer livsglädje. Ni vet, löpkvällar i rödorange skog, bokläsning i fåtöljen och långa promenader. Djupa andetag, att tända årets första brasa i kaminen och långa  höstmiddagar med mustiga grytor.

Oktober ska få bjuda på mer trailrunning. Mer lerpölar, branta backar och smala stigar. Mer skog & mer höstkänsla! Och förhoppningsvis mer kitesurf, vi var ute en sväng i lördags och som vanligt var det riktigt, riktigt skoj. Dessutom börjar det bli dags att planera vinterns/vårens äventyr – vad blir det den här gången?

höst i jönköping

Planen för hösten var ju just fokus på träning och privatekonomi, och dit ska jag ta mig. Kanske inga långsiktiga träningsprogram, men skönträning för att ta edgen av arbetsbelastningen på jobbet. För att fylla på med energi, för att få kroppen att bli lika trött som huvudet.

Jag har gjort lite aktieinvesteringar i investmentbolag och ska leta mig vidare in i aktiedjungeln. Jag sparar ju mycket pengar till äventyr, resor och drömmar och jag vill att de ska få bra förutsättningar att växa, vilket ett sparkonto i dagsläget inte ger. Dessutom blir det roligare och roligare ju mer man lär sig.

En inspirationskälla inom ämnet är Andrea Farhad, att kolla in henne får bli dagens tips!

höstlöv orange i vatten

4 comments

  1. aktier måste vi prata mer om när vi ses! och just nu är jag nog på väg neråt i slutet av oktober, kanske kan vi äntligen ta och ses då? :)

    1. Ja, det är ju lite långsiktigt det där med aktier… :) Började för ett par år sen, men försöker sätta mig in mer i det nu och lägga lite större summor – men med väldigt lång tidshorisont så att risken ändå blir relativt låg.

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close