15 saker jag vill göra i Åre

Vi är på plats i Åre sen ett par dagar tillbaka och pga megaförkyld så har jag knappt kommit utanför dörren. Vilket ger massor av tid till planering – så här är 15 grejer jag vill hitta på här uppe i Åre!

Snöskotura

Vi har införskaffat varsitt par snöskor, och tänker att det är perfekt att sätta tiny i bärstolen och ge sig ut på vandring till något mysigt vindskydd i skogen eller på fjället. Har bara testat snöskor en gång innan, men det var härligt och det ska bli kul att göra fler snöskoturer.

Grilla kanelbullar över eld

Ja, det kan man ju göra överallt. Men ta med extra lyxig varm choklad och grilla kanelbullar över öppen eld gör sig ju lite extra bra på fjället tänker jag?

8 i 8an

Klassiska 8-i-8an får ju inte missas när man är i Åre – först ut i VM8an och manchesteråkning för att starta dagen!

Kvällsåkning i Duved

Och ja – jag ser fram emot skidåkning i Duved. Har hört av många att det är ett av de bästa ställena för piståkning i Åre, och jag är nog precis som många andra som aldrig har tagit sig ut hit. Men nu så, Duved är det område som ligger närmst vårt hus och jag ser fram emot att upptäcka pisterna där, dagtid som kvällstid!

Offpist i Storlien och Huså

Huså ska ju erbjuda ett av landets bästa offpistområden, och jag har fått många tips om att Storlien ska vara topp för puderåkning. Klart det ska testas!

Norrskensmiddag och eld

En klar kväll när prognosen är extra bra ser jag fram emot att åka till en härlig vinterplats, tända en eld och vänta in ett spektakulärt norrsken ihop med vänner. Vem är på?

Äta på Creperiet

Såklart – Crêperiet är alltid värt ett besök! Deras crêpe med kanel och äpple är magisk!

Skida Jämtlandstriangeln

VI har gjort det på sommaren, men jag är sugen på att skida Jämtlandstriangeln också. Uppleva fjällvärlden här ute på vintern, kanske ta in på en fjällstation och njuta av middag och god frukost?

Topptura på Snasahögarna

Snasahögarna verkar bjuda på fina toppturer med enkel anmarsch, och en bra dag när det inte är vindpinat tror jag det är riktigt fint att traska upp där och få något åk nedför!

Fånga soluppgången med frukost ute

Än så länge går ju solen inte upp alltför tidigt, så är det någon gång man ska passa på att fånga soluppgången så är det väl nu! Ta med varm choklad, goda mackor och fårskinn och börja dagen utomhus istället för hemma i soffan.

Fröå gruva

Fråö gruva som ligger utanför Åre är ett mysigt utflyktsmål med fin utsikt över bergen. Här ligger också Bergsstugan där man kan…

…äta våfflor

Såklart man måste äta våfflor! Bergsstugan är en våffelstuga jag vill testa och jag ser fram emot att sätta tiny i multisportvagnen med skidor på, sätta på mig längdskidorna och skida ut till fler våffelstugor. Vita Renen är ju en klassiker i Åre, men jag har också fått tips om Lillåstugan i Ullådalen så den måste ju också testas. Man kan ju inte äta för många våfflor?

Tännforsen & Ristafallet

Två klassiker till vattenfall här i krokarna, och förmodligen ännu finare på vintern. För ett par år sen var vi både vid Tännforsen (bilden ovan) och Ristafallet, men de är alltid värda ett besök.

Topptura med pannlampa

Åsa är ju en sån där som är ute i alla väder, och jag ser fram emot att hänga med henne ut på pannlampstopptur!

Träna längdskidåkning

Eftersom jag inte har åkt längdskidor sedan 90-talet när man hade pjäxor med tre hål i som man skulle passa in i bindingen, ser jag fram emot att lära mig åka längd igen. Tänker att det är perfekt träning här uppe, och har införskaffat skidor, pjäxor och stavar. Både Duved och Storlien ska ha fina längdspår och jag tänker också att en vända eller två på Åresjön en fin dag är ett måste!

Har du fler tips på saker att göra kring Åre-trakten så tips gärna i kommentarerna!÷xb

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close