Hur jag får en bra start på morgonen

Februari och det har snöat en decimeter under natten, bästa början av den här månaden! Happiness när jag vaknade och såg ett winter wonderland, för det är ju så, vissa dagar vaknar man på ett sprudlande, energifyllt sätt – andra är bara grå, tunga och sega.

Oavsett hur jag vaknar försöker jag få till en bra morgonrutin, för att bestämma sig att få en bra start på dagen sätter nivån för hur resten av dagen blir. Så här börjar jag mina morgonar för att skapa förutsättningar för en bra dag – för det mesta sitter ju ändå i vårt mindset och hur vi väljer att göra.

Morgonpromenad

Upp, ta på kläder och ut på en morgonpromenad – oavsett väder tar jag 30 minuters morgonpromenad nästan varje morgon. Att få frisk luft, låta kroppen komma igång och inte stressa iväg till jobb, mail och fulla scheman direkt är guld värt.

Vatten & citronte

Jag börjar alltid dagen med ett stort glas vatten, och när jag kommer tillbaka från min morgonpromenad dricker jag gärna varmt vatten med pressad citron. Eller om man vill göra de enklare – färdig ekologisk citronjuice i flaska. Citron, som i sig är surt, frigör basiska/alkaliska ämnen i kroppen som motverkar det fett och socker som ofta ger oss sura uppstötningar, svullna magar osv. Dessutom är det en C-vitaminkick på morgonen, och fräschare än te!

Meditation

Att ta 5-10 minuter att bara andas i början av dagen är skönt, det är lätt att skynda från sängen till jobbet utan att fundera. En kort stunds meditation skapar balans och distans i en stressig arbetsvardag och för mig är det en bra grej att börja morgonen med.

Lugn frukost med tända ljus

Frukosten behöver inte vara lång, men bara att ta den ihop med 5-10 minuter av tända ljus och läsa något bra gör stor skillnad. Jag har lätt för att slänga i mig frukosten samtidigt som jag jobbar, men försöker oftare och oftare att ta mig lite tid att äta i lugn och ro och läsa lite inspirerande blogginlägg på Feedly eller något annat som ger en bra start.

Fylla-i-bok

Jag gillar att fylla i någon typ av kalender, planering eller bok som samlar tankarna, motiverar till medvetna val och inspirerar. Den här fina boken från Sporrong form/Lagerhaus använder jag just nu, men egentligen ska den fyllas i på kvällen och jag hade gärna haft någon motsvarande för att sätta planen för dagen. Tips gärna i kommentarsfältet om du har någon bra bok, idé eller berätta hur du gör!

Extratipset – få träningen gjord tidigt på dagen!

De dagar jag inte har möten på förmiddagen byter jag inte om efter morgonpromenaden, utan jobbar ett par timmar i träningskläder för att sedan sticka iväg till gymmet innan lunchen. Det är lätt att dagen springer iväg och att orken, tiden och lusten saknas senare på dagen, men är man träningsklädd och klar är det lätt att få till det där passet på förmiddagen.

Hur är din drömmorgon och hur startar du din dag? Kommentera gärna nedan, och klicka på hjärtat om du gillar den här typen av inlägg!

 

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close