Att landa & hitta energi

Är det bara jag eller börjar det märkas att hösten är på intågande? Ja, jag vet att det är augusti och det är sensommar, men ändå.

Jag börjar se fram emot att släppa sommarens spontanitet och utehäng, väljer fåtöljen i hörnet av vardagsrummet istället för altanen och får lust att fixa till höstgarderoben. Börjar fundera på planer för hösten och inser att flera av dem handlar om att bara landa hemma, ta ett nytag med inredning och satsa på gymmet istället för uteträning.

surfergirl explorista

Lisa skrev ett härligt inlägg om att hitta sin energi och jag började fundera över vad som ger mig energi. För att förstå att det är väldigt olika saker för olika tillfällen. Efter en intensiv första vecka på jobbet och ett par tuffa träningspass är både huvudet och kroppen trött. Det som ger energi just nu är att göra ingenting alls, att komma hem utan planer och att inte ha några projekt igång – hur roliga de än må vara. Andra gånger är det en helhelg av kitesurfande, en vecka i fjällen eller en kväll på motorcykeln som fyller på batterierna.

På tal om energipåfyllnad fick jag i helgen träffa en av de mest ödmjuka, starka och imponerande människor jag någonsin har träffat, Chhiring Dorje Sherpa, som var vår guide när vi vandrade till Everest base camp i Nepal och som har toppat Mount Everest 14 gånger.

Jag visste att Chhiring var i Sverige och när han ringde mig i veckan var jag inte sen att bjuda in honom och hans kusin Mingma på middag hos min familj i Jönköping, ihop med båda mina bröder och min sambo som också känner Chhiring. En kväll av skratt, happiness & tacksamhet – du som följer mig på Facebook eller explorista_se på Instagram har säkert sett min bild där.

Träning är också något som alltid ger ett plus på energikontot. Tre pass har det blivit den här veckan och tänker mig tre-fyra pass nästa vecka också, precis lagom för att komma igång igen utan att ta helt slut. Idag var jag på gymmet för första gången på länge och det var så himla kul! Jag är så mycket mer hemma bland vikter och stänger än i ett par löparskor och ser så fram emot en höst fylld av tuffa gympass!

Vad ger dig energi?

6 comments

  1. Det är lite som hos dig, ibland är en dag i soffan det som fyller på med energi för att nästa dag vara en dags vandring i fjällen eller en löprunda. =)

  2. Jag läste också Lisas inlägg och blev inspirerad. Efter att ha gjort slut med Crossfit i våras funderar jag på hur träningen ska se ut i höst. Jag vill något mer än att bara köra löppass så jag funderar på att börja köra pass på mitt gamla gym igen. Det där med att bara planlöst lyfta skrot är inte min grej, jag behöver någon som skriker på mig.

    Men ja, jag har också släppt sommaren nu. Den blev inte riktigt som jag tänkt mig men ändå väldigt fin. Igår ramlade hösten verkligen in när regnet öste ner. Jag klagade inte. Tvärtom. Den kan komma nu. Jag är redo. :)

    1. Finns ju många pass som är roliga, själv har jag bara svårt att passa tider och inte kunna träna när jag vill. Men jag tänker att det är en vanesak!

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close