Husrenovering och andra projekt

everyday stories partner promotionNär vi köpte vårt lilla hus i Göteborg hade vi massor av jobb framför oss och eftersom det var första huset kändes det bara roligt och inte alls jobbigt. Tak, fasad, trädgård, staket, altantak…massor av skoj!

Fasaden valde vi, efter lite fundering, att byta själva, men stor hjälp av familjen som har byggt och bytt ett och annat innan. Det bjöds på brunch, åts glass, målades mängder av plankor, revs och byggdes. Ett par helger senare stod fasaden färdig, nymålad och klar. Vi passade även på att byta fönster, något som gjorde väldigt stor skillnad både för inomhusmiljön och utseendet.

Fönster är en vetenskap i sig. Vi valde tvåglas träfönster med aluminiumutsida och eftersom vi bor nära en motorväg bestämde vi oss för att ta extra ljuddämpade fönster i sovrummet, det är inte kul att vakna av trafiken! Med hantverkare i familjen fick vi hjälp att hitta och beställa rätt fönster för oss, men det är ju inte alla som har den hjälpen. På nätet kan du med hjälp av Kronfönsters fönsterväljare hitta rätt fönster för dig. Kronfönster har ett stort sortiment av energifönster, dörrar och skjutdörrar, på kronfönster.se hittar du mer information, beräknar pris och köper helt måttbeställda fönster.

Vi visste också att taket behövde bytas, men just det valde vi att leja bort – det behövdes ställningar och taket är högt, helt enkelt inte läge att göra själv när man aldrig har lagt ett tak innan. Och – ett råd är att ta en renoveringsbit i taget. På det här sättet kunde vi få taket gjort samtidigt som vi fokuserade på trädgårdsbyggandet – riktigt skönt att kunna komma hem efter jobbet och se att takkillarna jobbade samtidigt som jag kunde ta tag i egna saker!

Nästa torsdag kommer att inlägg om vårt trädgårdsbygge – från egendesignad trädgårdsdesign genom grävande, byggande och planterande till en färdig liten radhusoas. Vi har även byggt altantak och soldäck, lovar lite bilder från det också!

Första bilden är efter fasadbytet, sista bilden är innan. Ljust grått till helt vitt, nytt tak och snygg fasadbelysning!

husefterplankmålning husrenovering hus innan

3 comments

Write a response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close